Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalisté Liberce vyhráli hladce v Ostravě a šli do čela

Ostrava - Volejbalisté Ostravy po nejhorším výkonu v sezoně podlehli v utkání 14. kola extraligy doma 0:3 Liberci. Dukla se dostala do čela tabulky o bod před České Budějovice, které mají odehráno o zápas méně.

Volejbal
zdroj: ISIFA autor: V.Rejl

Ostrava, která mohla v případě úspěchu vystřídat Liberec na druhé příčce, zůstala třetí. "Hráli jsme katastrofálně v útoku. Takové množství nevynucených chyb, autů a sítí jsme nevyrobili snad za celou loňskou sezonu. Nešlo nám vůbec nic, neměli jsme se na čem chytit," řekl domácí kouč Zdeněk Šmejkal po utkání České televizi.

Severočeši vyhráli i první vzájemný duel v sezoně. V říjnu doma zvítězili 3:2, i když úvodní dvě sady získala Ostrava. "Všechny utkání s Ostravou v loňské sezoně i to minulé bylo hodně vyrovnané, teď to po dlouhé době bylo poměrně jednoznačné. Jsem rád, že se to povedlo," uvedl kouč Dukly Michal Nekola.

"Byli jsme stabilnější ve všech činnostech. Ostrava nezvykle chybovala a my jsme toho využili," řekl liberecký trenér. Ostravský celek se dopustil za tři sety hned 19 nevynucených chyb. "Dokázali jsme domácí dostat pod tlak servisem a pak jsme bodovali obranou, nebo jsme ty balony zpracovávali. Ve třetím setu jsme si to zbytečně zkomplikovali, když jsme ty bodové míče nedohrávali. To byla jediná vada na kráse," prohlásil Nekola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články