Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky porazily v olympijské kvalifikaci i Ukrajinu

Baku – České volejbalistky porazily v olympijské kvalifikaci v Baku Ukrajinu suverénně 3:0 po setech 25:19, 25:18 a 25:16 a po druhém vítězství vyhrály základní skupinu A. V pátečním duelu o postup do finále se svěřenkyně trenéra Jiřího Šillera utkají s druhým týmem ze skupiny B, domácím Ázerbájdžánem.

České volejbalistky
zdroj: ČT4

Volejbalistky měly zápas s Ukrajinou od začátku pod kontrolou. Hned zkraje se jim podařilo znejistit servisem obě smečařky Lisjejenkovovou i Kodolaovou a to byl základ úspěchu. "Šly jsme po nich podáním a pak je ubránily. Navíc jsme měly mnohem lepší příjem než v prvním zápase s Maďarskem, takže to dnes bylo lehčí, než jsme si myslely," řekla kapitánka Ivana Plchotová.

V útoku se dnes opět dařilo univerzálce Anetě Havlíčkové, ale celý tým vytvářel tlak na soupeřky dobrým servisem a dobře bránil: celkem nasbíraly české reprezentantky podle statistik pořadatelů 12 bloků. Zvítězily zcela bez problémů za hodinu a minutu hry.

V semifinále v pátek od 15:30 SEČ narazí na Ázerbájdžán. "Tvrdě útočí i podávají, ale když si to odpřijímáme, mělo by to vyjít. Naposledy na Evropě před dvěma lety jsme je porazily (3:2), navíc tady nemají nejlepší hráčku Mammadovovou," dodala Plchotová.

Ukrajinky se v semifinále střetnou s Bulharkami. Do květnové hlavní olympijské kvalifikace postoupí z Baku jen vítěz turnaje, který bude znám v sobotu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články