Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tvrdě pracujte, radili hráči MLB českým baseballistům

Praha - Mladí čeští baseballisté dnes měli možnost poslechnout si radu od jednoho z nejlepších pálkařů Major League Baseball (MLB). Do pražské Krče totiž dorazilo na tréninkový kemp sedm hráčů působících v klubech zámořské soutěže a děti měly možnosti vidět hvězdy v akci, vyslechnout jejich postřehy a získat podpis.

Do Prahy přijela návštěva z MLB
zdroj: ČT4

"Pro děti i rodiče je velkou motivací vidět hvězdy naživo a představit si, kam by se až mohli dostat," řekl předseda České baseballové asociace Petr Ditrich o akci European Big League Tour, která vznikla minulý rok v Nizozemsku. Do areálu Krče Eagles kvůli ní dorazilo okolo 150 dětí, dokonce i zájemci z Maďarska.

V hale hráči v dresech svých týmů z MLB ukazovali mladíkům, jak nadhazovat, základy baseballového švihu či obranné schopnosti vnitřních i vnějších polařů. "Děti jsou úžasné," chválil Prince Fielder, první metař Milwaukee Brewers.

Právě mohutný Fielder byl největší hvězdou. V uplynulé sezoně MLB byl hlavním tahounem Brewers, které poprvé po 29 letech dotáhl do play off. Navíc je synem Cecila Fieldera, který s New York Yankees vyhrál Světovou sérii. "Chtěl bych si ovšem udělat vlastní jméno a myslím, že už ho mám," řekl v Praze Fielder, který se stal nejmladším hráčem MLB, jenž odpálil v sezoně padesát homerunů.

Českým nadějím Fielder zdůraznil, že nejdůležitější je každodenní tvrdá práce. "A musíte být silní mentálně, to je hlavní," upozornil Fielder a doplnil: "Je nezbytné přemýšlet a chovat se pozitivně, protože se musíte umět vyrovnat s tlakem a faktem, že jednou třikrát po sobě odpálíte, ale pak se to sedmkrát nepovede."

"Co je nejtěžší na baseballu v MLB?" ptaly se děti při improvizované debatě. "Pálení," zněla jednoznačná odpověď Mika Stantona z Floridy Marlins. Možná i díky radám hvězd se mladí čeští hráči zlepší a dostanou jednou kontrakty z organizací MLB, a napodobí tak dvacetiletého Daniela Vavrušu. Ten letos jako první český hráč podepsal smlouvu s New York Yankees pro soutěže Minor League.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články