Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

V duelu neporažených kralovali volejbalisté Českých Budějovic

Liberec - Souboj posledních dvou neporažených týmů extraligy volejbalistů vyzněl jednoznačně pro hráče Českých Budějovic, kteří zvítězili na palubovce Dukly Liberec hladce 3:0. Obhájci titulu vedou tabulku o sedm bodů před Ostravou, mají však odehráno o jedno utkání více. Liberec na třetím místě ztrácí na Jihočechy osm bodů, ale má k dobru dva zápasy.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: David Veis

Severočeši v předchozích devíti utkáních ztratili dohromady jen šest setů, ale České Budějovice žádné drama nepřipustily a vyhrály 3:0 stejně jako nedávno v Lize mistrů na favorizovaným italským Cuneem. Domácí nedali za celý zápas ani jeden přímý bod z podání. "Nešly nám přihrávka a servis, to rozhodlo. Nebyli jsme schopní dát eso a trápili jsme se na přihrávce," uvedl kouč Dukly Michal Nekola.

Trenér vítězů Jan Svoboda chválil hráče za to, že si udrželi koncentraci po celé utkání. Klíčový byl podle něj tlak na servisu. "Liberec měl problémy s příjmem plachtícího podání," řekl kouč. "Měli jsme trochu zjednodušenou obranu, přesto se Hýský a Hadrava půlku zápasu prosazovali," uvedl Svoboda na adresu hráčů Dukly, kteří se postarali o 17 respektive 14 libereckých bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články