Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Házenkářky podlehly favorizovanému Švédsku 21:30

Most - Českým házenkářkám se po středečním úspěšném vstupu do evropské kvalifikace nepodařilo uhrát další senzační výsledek. Zatímco v Rakousku vyhrály svěřenkyně Jana Bašného o deset bodů, dnes v Mostě podlehly favoritovi páté skupiny Švédsku 21:30. Skandinávské hráčky se tak posunuly do čela tabulky. Kvalifikace bude pokračovat na jaře.

Vstup do zápasu české hráčky zachytily, ale naposledy vedly za stavu 5:4. Svěřenkyním Jana Bašného se dařilo úvodních dvacet minut přečíslovat vyhlášenou severskou obranou vtipnými kombinacemi na brankovišti a střelba stejně jako v Rakousku vycházela Černé, která za poločas dala pět gólů. Úvod druhé půle však domácím hráčkám nevyšel. Vršily technické chyby a po nich Švédky trestaly každý brejk přesným zásahem. Nepomohla ani výměna gólmanek.

České házenkářky se zvedly až po oddechovém času, při němž jim trenér vyčinil, že zcela zapomněly na taktické plány ze šatny. Desetigólový náskok se už nezvyšoval, naopak v poslední minutě domácí tým snížil na konečných 21:30.

Trenér Bašný se vstupem do kvalifikace může být spokojen. Ze dvou duelů proti papírově výrazně silnějším soupeřkám jeho tým vybojoval jednu výhru, na Švédky dnes rozhodně neměl. "Zápas v Rakousku ukázal, že máme na čem stavět, ale dařilo se nám to dnes pouze v prvním poločase. Pak nám odešly fyzické síly. Švédky jsou skutečně skvělé disponované a děvčata si přestala věřit. Z toho plynuly i neproměněné šance a menší důraz v obraně," komentoval kouč očekávanou prohru.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikace na ME v házené 2012

ČR - Švédsko 21:30 (12:16)

Sestava a branky ČR: Raníková, Satrapová - Knedlíková 1, Keclíková 1, Luzumová 3, Chrenková 1, Poznarová 3/1, Šalčáková 1, Růčková, Fialová, Černá 5, Vítková 2, Hrbková 2, Martinková 1, Štěrbová 2, Simerská 1.

Nejvíce branek Švédska: Helgessonová 5, Johanssonová 4, Ahlmová 4/1, Bosonová 3. Rozhodčí: Schaller, Wutzler (oba Něm.). Sedmimetrové hody: 3/1 - 6/4. Vyloučení: 1:2. Diváci: 1 000.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články