Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky Prostějova i Olympu vyhrály v extralize venku

Praha - Oba vedoucí týmy extraligy volejbalistek vyhrály své čtvrté zápasy snadno na palubovkách soupeřek. Mistrovský Prostějov se dlouho nezdržel v hale pražské Slavie, druhý vršovický tým Olymp dovolil Ostravankám za tři sety ještě o dva body méně (celkem 46). Prostějov i Olymp zatím kralují domácí soutěži se ztrátou jediného setu.

Volejbal
zdroj: ČT24

V prostějovském dresu dal trenér Miroslav Čada šanci Kubínové před zkušenou Slovenkou Smákovou a ta si výborně rozuměla zejména se smečařkou Horkou, která nasbírala 20 bodů. Slavia přitom vstoupila do utkání s účastníkem Ligy mistryň nebojácně, dobře útočila a především výborně bránila v poli. Postupem času se ale začala projevovat síla kádru hostů. "Soupeři jsme se vyrovnali na servisu a příjmu, bojovali v poli, ale Prostějov byl v útočné a obranné fázi na síti lepší," řekl kouč Slavie Jiří Vojík. Olymp nepustil ostravské hráčky v žádném ze setů přes 17 bodů a celý zápas měl ve své režii.

Skvělý výkon předvedla v dresu brněnského Králova Pole dvacetiletá univerzálka Romana Staňková, která zasypala Frýdek-Místek 32 body včetně 22 z útoku a osmi bloků. Dovedla tak obhájkyně bronzových medailí k výhře 3:1. Finalistky uplynulé sezony z Olomouce hladce přehrály doma Přerov, který je potrápil jen ve druhém setu, v němž vedl 13:7. Vysokoškolačky pak předvedly smršť sedmi bloků, deseti body v řadě skóre otočily a zbytek zápasu už zvládly bez větších potíží. Nováček soutěže SG Brno zůstává jako jediný bez vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články