Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Angličtí ragbisté si nezopakují finále, porazila je Francie

Auckland – Francouzští ragbisté porazili ve čtvrtfinále mistrovství světa na Novém Zélandu Anglii 19:12, která si tak nezopakuje finálovou účast z předchozích dvou šampionátů. Francii, která na posledních dvou turnajích vypadla právě s Anglií v semifinále, čeká v boji o finále jiný ostrovní celek - Wales.

Mistrovství světa v ragby
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

Francie rozhodla o výsledku zápasu v aucklandském Eden Parku rychlým nástupem do zápasu, poločas vyhrála 16:0. Postarali se o to dvěma proměněnými trestnými kopy Dimitri Yachvili a Vincent Clerc s Maximem Medardem, kteří položili pětku. Úřadující vicemistři už dokázali v druhém poločasu pouze snížit.

Vítězství Francouzů nad dosud neporaženou Anglií přišlo týden poté, co se "Les Bleus" blamovali na závěr základní skupiny prohrou s Tongou. Po ní se kouč Marc Liévremont pustil do otevřeného boje se svými svěřenci a médii, která přirovnávala atmosféru v ragbyové reprezentaci k té fotbalové z loňského MS, kde hráči válčili s trenérem Raymondem Domenechem.

Je nám líto, video expirovalo.
Anglie - Francie

Zápas, na který by nejraději zapomněl, odehrál v anglickém dresu Jonny Wilkinson. Hrdina vítězného mistrovství světa 2003 kazil přihrávky a nedařilo se mu ani v defenzivě - Clerkovu pětku si poté, co nezachytil průnik francouzského křídla, mohl připsat na svůj vrub.

Do utkání Wilkinson vstupoval s šestibodovým mankem na Novozélanďana Dana Cartera, jenž je s 1250 body rekordmanem v počtu bodů za reprezentaci. Anglické hvězdě se proměněným kopem v druhém poločase podařilo náskok snížit na čtyři, podle agentury AP už po dnešním výkonu nemusí dostat šanci přiblížit se ještě víc.

Wales si zahraje semifinále mistrovství světa po 24 letech díky výhře 22:10 nad Irskem. To v základní skupině šokovalo vítězstvím nad Austrálií, ale ani na čtvrtý pokus mezi nejlepší čtyřku na světovém šampionátu nepostoupilo. Druhou semifinálovou dvojici utvoří vítězové duelů Austrálie - JAR a Nový Zéland - Argentina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články