Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Pohár mistrů si z Mladé Boleslavi vezou švédské florbalistky

Mladá Boleslav - Ženské finále Poháru mistrů ve florbalu dnes v Mladé Boleslavi patřilo hráčkám švédského týmu Djurgaarden IB, které porazily Finky z SC Classic celkově 9:5. Suverenitu potvrdila i nejproduktivnější hráčka turnaje v dresu stockholmského klubu Emelie Lindströmová, která se blýskla čtyřmi góly a dvěma asistencemi.

Utkání SC Classic - Djurgaarden IB
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Rovněž v nové podobě klubové soutěže upevnilo Švédsko svou nadvládu, když klub opanoval již čtrnáctý z devatenácti turnajů a zároveň čtvrtý za sebou. Poprvé od Mezinárodní florbalové federace získaly vítězky prémii ve výši 10 tisíc eur (250 tisíc korun), poražený tým si připíše na konto polovinu. Ve finále mužské kategorie se od 16:00 utká Tatran Střešovice se SSV Helsinky.

Pohár mistrů ve florbalu v Mladé Boleslavi:

Ženy - finále: SC Classic - Djurgaarden IB 5:9 (0:2, 1:3, 4:4)

Branky: 30. a 60. Luomaniemiová, 43. Alankoová, 43. Sipiläinenová, 53. Korhonenová - 8., 38., 40. a 53. Lindströmová, 5. a 26. Andreasonová, 54. a 58. Dahlerusová, 56. Mattssonová.

Rozhodčí: M. Bartošek, D. Bartošek (oba ČR). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 585.

Česká brankářka Daniela Kreisingerová několikrát finský Classic podržela, ale Djurgaarden díky gólům Andreasonové a Lindströmové získal i tak brzy vedení 2:0. Česká gólmanka si po řadě úspěšných zákroků vybrala slabší chvilku ve 26. minutě utkání a znovu Andreasonová snadno zvýšila. V polovině utkání sice snížila v přesilovce Luomaniemiová, ale ještě v druhé části dovršila hattrick Lindströmová a upravila na 5:1.

Zklamaná brankářka finského SC Classic Daniela Kreisingerová
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Přestože Classic dokázal snížit na 4:5, následně zaúřadovala Lindströmová, která se nejdříve po chybě soupeřek při střídání trefila počtvrté a vzápětí připravila gól pro Dahlerusovou. Lindströmová si vylepšila bilanci na 17 bodů za 12 branek a pět asistencí ze čtyř zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
PMEZ ve florbalu 2011 žen Česko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články