Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Střešovice budou hrát na Poháru mistrů o zlato

Mladá Boleslav - Florbalisté Tatranu Střešovice budou bojovat na Poháru mistrů v Mladé Boleslavi o zlato. V dnešním semifinále zvítězili nad švýcarským SV Wiler-Ersigen 6:5 v prodloužení a v sobotu od 16:00 se utkají o historický triumf s SSV Helsinky. Finský celek porazil obhájce vítězství Storvretu ze Švédska 8:3.

Triumf Střešovic řídil čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí Tom Ondrušek. V 10. minutě po jeho asistenci otevřel povedenou střelou skóre Garčar. Tatran bránil těsný náskok a Švýcaři neměli dlouho recept na gólmana Kafku. Mezi 31. a 37. minutou pak získaly Střešovice díky dvěma trefám Ondruška a jedné Deutsche vedení dokonce 4:0. Jenže ještě v druhé části vrátili Wileru naději Jussila a Fankhauser.

A hned v úvodu třetí třetiny smazali ztrátu opět Fankhauser s Zimmermannem a Wiler to stihl za čtyři minuty a 12 vteřin hry. Vedení Tatranu vrátil Garčar, pak trefil Deutsch tyč a na druhé straně vyrovnal Jussila. Wiler měl převahu, ale v 59. minutě mohl rozhodnout Von der Pahlen, jehož střela zamířila do horní tyče. V čase 61:15 ale už rozhodl z brejku Marek Vávra.

První semifinále skončilo vyšším rozdílem, i když podle českého brankáře vítězného týmu Davida Rytycha neodpovídal dění na hřišti. "Zápas byl hodně těsný, rozhodlo se až v poslední desetiminutovce. Máme v sezoně asi čtyři cíle a jedním z nich je tady vyhrát. Wiler jsme měli už ve skupině, zahrál bych si proto finále s Tatranem, to by bylo pěkné," přál si Rytych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články