Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Do Brna míří evropská baseballová elita

Brno - Přehlídkou baseballových hvězd starého kontinentu bude tento týden v Brně turnaj Final Four Evropského poháru. V semifinále na Městském stadionu nastoupí ve středu od 13:00 San Marino proti Amsterodamu a od 18:00 v italském derby obhájce titulu Boloňa proti Parmě. Ve čtvrtek bude na programu ve stejných časech nejprve zápas o třetí místo a večer finále.

Baseball
zdroj: AP

"Je mi líto, že se nám nepodařilo do této vrcholné evropské akce v domácím prostředí postoupit. Diváci určitě uvidí baseball nejvyšší kvality," uvedl trenér a manažer pořádajících Draků Brno Arnošt Nesňal. San Marino vyhrálo italskou ligu, ovšem i oba další italské týmy přivezly do Brna nesmírně silné týmy. Amsterodam je letošním nizozemským mistrem.

Brňané usilovali o pořadatelství turnaje několik let. "Podařilo se nám to zásluhou diplomatického jednání prezidenta naší asociace Petra Ditricha. Bude to historicky největší klubová akce v České republice," dodal Nesňal. Boloňa před rokem ve finále v Barceloně porazila německý Heidenheim 2:1. Podobně jako letos domácí tým v turnaji chyběl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články