Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Volejbalistky prohrály v generálce s Německem 0:3

Frankfurt nad Odrou (Německo) - České volejbalistky prohrály ve Frankfurtu nad Odrou v generálce před mistrovstvím Evropy s Německem 0:3 po setech 21:25, 20:25 a 19:25. O nezdaru rozhodl špatný příjem podání českého týmu. Malou náplastí bylo vítězství českých reprezentantek v dodatkové čtvrté sadě 25:21. Po utkání trenér Jiří Šiller určil dvanáctku hráček, která bude reprezentovat na mistrovství Evropy v Srbsku a Itálii. Ze sestavy vypadla smečařka Martina Jakubšová.

Volejbal
zdroj: ČTK

"Soupeřkám se povedlo patnáct přímých bodů z podání. Nám se nedařilo to, co nás v minulých zápasech zdobilo," posteskl si Šiller. V sestavě chyběla Šárka Melichárková, která onemocněla virózou. Do čtvrtečního odjezdu na šampionát by ale měla být podle lékařů v pořádku.

"V úspěšnosti bloků jsme byli dokonce lepší v poměru 12:5 a měli jsme 42 úspěšných útoků, Němky jen o dva více. Jenže spousta míčů nám spadla při kombinaci a nepřipravili jsme si protiútok," uvedl Šiller, který věří ve zlepšení.

"Musíme si vzít z dnešního zápasu dobré věci," řekl kouč. Němky svým přesným podáním zcela eliminovaly Jášovou, která přihrála pouze osm míčů. "Dokonale ji takticky odřízly. Často zůstávala v roli diváka. Soupeřky měly vynikající servis," přiznal Šiller. Po úterním dnu volna se české volejbalistky sejdou ve středu večer ke krátkému soustředění v Brně a o den později vyrazí autobusem do srbského Zrenjaninu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články