Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Futsalová liga: pět profesionálních týmů a nový partner

Praha - Futsalová liga zahájí svůj nový ročník s novým generálním partnerem, kterým je sázková kancelář Chance. Vedení soutěže očekává, že sezona bude nejvyrovnanější v historii. Hlavnímu favoritovi ERA-PACKu Chrudim má boj o obhajobu pěti titulů v řadě zkomplikovat hned čtveřice soupeřů Teplice, Tango Brno, Bohemians 1905 a Benago Zruč nad Sázavou.

Chrudim je sedminásobným mistrem, přičemž jen v roce 2006 jí titul sebral Jistebník. Od té doby je suverénem ligy, ovšem v minulé sezoně se na pátý titul v řadě hodně nadřela, když se ve finále trápila s Teplicemi. "Věřím Chrudimi, že znovu vyhraje, ale určitě to bude mít ještě složitější než loni," řekl předseda komise futsalu Otakar Mestek. "K Chrudimi a Teplicím se přidají i Tango Brno, Bohemians 1905 a Benago. Nyní je tu pět plně profesionálních klubů, které mají kvalitní zázemí, trenéry a jsou finančně zajištěny," dodal.

Ke zkvalitnění soutěže přispívá i příchod zahraničních hráčů, kteří sice zabírají místo českým futsalistům, ale zároveň jim pomáhají zlepšovat se. "Možná mladí čeští hráči tolik nehrají, ale celý rok mohou s těmi hráči ze zahraničí trénovat a učit se. To je třeba případ Koudelky, který teď od nás odešel do Bohemians, kde je klíčovým hráčem," uvedl hrající trenér Chrudimi Brazilec Cacau.

Futsalové lize má pomoci i příchod nového partnera, sázkovou společnost Jetbull vystřídá třetí největší sázková kancelář v Česku Chance. "Chance je velký hráč na marketingovém poli a jsme rádi, že si vybrali futsal. Nás čeká důležitá sezona, ve které chceme udržet nasazenou laťku, a k tomu potřebujeme silné partnery," uvedl Mestek. "Český futsal patří k absolutní špičce v Evropě a chceme to potvrdit," dodal s odkazem na to, že reprezentaci patří páté místo v Evropě a Chrudim je sedmá mezi kluby.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články