Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Dumek s Tichým jsou novými beachvolejbalovými mistry ČR

Slavkov (Vyškovsko) – Nejlepší český beachvolejbalový pár Petr Beneš a Přemysl Kubala byl sesazen v pomyslného trůnu. Ve finále mistrovství republiky ve Slavkově dnes nejvýše nasazenou dvojici porazili dvakrát 21:16 Jan Dumek s Martinem Tichým a překazili Benešovi s Kubalou dovršení mistrovského hattricku.

Plážoví volejbalisté Jan Dumek (vlevo) a Martinem Tichým
zdroj: ČT24

Kubala s Benešem byli letos jasnými českými jedničkami. Úspěchy sbírali především na turnajích Světového okruhu: v Haagu skončili čtvrtí a na grandslamu v Klagenfurtu byli pátí. V olympijském kvalifikačním žebříčku jim patří jedenácté místo a mají blízko k účasti na hrách v Londýně, vrchol domácí sezony jim ale nevyšel.

Ve finále se střetly dva nejvýše nasazené páry a favoritům se začátek nepovedl. V prvním setu rychle nabrali čtyřbodovou ztrátu a nakonec podlehli 16:21, když nad sítí vládly vysoké bloky Tichého. Pro Kubalu s Benešem to byla první prohraná sada na turnaji. V druhé pak vlastními chybami přišli o slibný náskok a při prvním mečbolu poslal Beneš míč do autu.

Jan Dumek

"Oni byli velcí favoriti, ale už to vyhráli dvakrát a asi neměli takovou motivaci. My za tím šli a finále nám maximálně vyšlo." 

Martin Tichý

"Já jsem samozřejmě rád, že se mi tak dařilo na bloku, ale Honza to zase skvěle kryl v poli."

Kubala mínil, že finálový zápas rozhodla únava. "Podepsal se na tom ten náš program za celé léto, cestování, už toho prostě bylo moc. Bylo znát, že síly došly, kluci na tom fyzicky byli mnohem líp," uvedl. Jeho spoluhráč Beneš nové krále českého beachvolejbalového trůnu pochválil. "Kluci hráli výborně, na bloku, v poli i na servisu. My se neměli na čem chytnout a neubránili jsme je. Snad by je to mohlo nakopnout, aby v příštím roce dosáhli víc mezinárodních úspěchů," konstatoval Beneš.

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články