Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Uspěli v Evropě, nyní vzhlíží k boji o olympiádu

Vinnycja/Praha - S historickým úspěchem se z mistrovství Evropy divize B v Ukrajině vrátili čeští pozemní hokejisté. Už v průběhu turnaje přitom splnili původní cíl - tedy zajištění účasti v boji o olympijské hry v Londýně, ale po finálovém vítězství nad Polskem navíc celý šampionát vyhráli a postoupili mezi elitní osmičku starého kontinentu. Z evropského titulu však podle ohlasu hráčů nehrozí přílišné uspokojení, neboť se již blíží termín kvalifikace na olympijský turnaj.

Pozemní hokejisté přebírají pohár pro evropské šampiony
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Ve finále český tým díky proměněnému trestnému rohu z hole Jakuba Kyndla srovnal náskok soupeře a za remízového stavu zvládnul i novinku mezinárodního hokeje, kterou je osmivteřinový limit pro vykonání samostatného nájezdu. Nejlepší gólman turnaje Filip Neusser naopak nepustil do brány jediný míček a potvrdil největší úspěch českého pozemního hokeje.

Tým trenérů Michala Tomse a Petra Troníčka  vsadil na týmový výkon, který nakonec slavil úspěch. "Dokázali jsme ve finále porazit Polsko, s kterým jsme hráli během tří týdnů čtyři zápasy. Dostali jsme se před Skoty nebo Velšany. Jsme opravdu šťastní a koukáme dopředu, abychom byli úspěšní v olympijské reprezentaci," řekl po příletu kapitán Neusser.

Dosavadním maximem reprezentantů bylo druhé místo na evropském šampionátu divize B z roku 2005. Díky tomu si o dva roky později zahráli v nejvyšší skupině, kde však skončili poslední a sestoupili. Český výběr si na Ukrajině navíc už postupem do semifinále zajistil místo v kvalifikaci letních olympijských her.

Jeho účast v bojích o Londýn 2012, které se uskuteční v Indii, Japonsku a Belgii, je však zatím nejistá. Pokud by totiž byli nalosováni do některé z asijských skupin, je možné, že by se českému svazu nepodařilo sehnat potřebné peníze na cestu a ubytování.

Je nám líto, video expirovalo.
Český tým se vrací z ME
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články