Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Švédské týmy chtějí potvrdit nadvládu na Czech Open

Praha - Švédské kluby budou opět obhajovat svou nadvládu v elitní kategorii mužů na florbalovém turnaji Fortuna Czech Open, který se hraje od čtvrtka do neděle v Praze. Celky ze země Tří korunek ovládly největší mezinárodní turnaj devětkrát za posledních deset let a celkem čtrnáctkrát z dosavadních 18 ročníků. Celkově se turnaje v pěti kategoriích zúčastní rekordní počet 252 týmů z šestnácti zemí, které budou hrát na patnácti hracích plochách v jedenácti halách. Finálový den je na programu v neděli v hale Sparty na Podvinném mlýně.

Švédské kluby budou chtít potvrdit nadvládu na Czech Open

O další triumf se budou snažit obhájce loňského vítězství a s šesti tituly nejúspěšnější klub v historii Czech Open Pixbo Wallenstam, vítěz z let 2005 a 2009 IBK Dalen s novou českou akvizicí Milanem Tomašíkem a AIK Stockholm. Klub z metropole chce dát zapomenout své poslední vystoupení z roku 2005, kdy loučil už v osmifinále po prohře s FBC Ostrava.

"AIK Stockholm je takový florbalový Real Madrid. Bude chtít napravit kaňku z minula," prohlásil jeden z ředitelů turnaje Tomáš Vaculík. Překvapit Švédy se budou snažit švýcarské kluby SV Wiler-Ersigen, Tigers Langnau s Alešem Zálesným a Michalem Rybkou nebo Uster a také finské Koovee s Tomášem Sladkým.

Jan Zahalka, Střešovice:

"Loni byly v semifinále čtyři švédské týmy. My bychom se tam rádi opět dostali a pak se může stát cokoliv."

Prosadit se chtějí i české kluby. Hlavně mistrovský Tatran Střešovice a Mladá Boleslav si budou chtít otestovat formu před říjnovým Pohárem mistrů, který hostí právě středočeský klub. Střešovice, které byly mezi nejlepší čtyřkou v roce 2009 a pořádají prestižní pražský turnaj, se musejí obejít bez čtyř zraněných opor Milana Fridricha, Aleše Hlavičky, Dušana Přívary a Jana Klimeše.

Vedle Střešovic a Mladé Boleslavi se z českých týmů představí v elitě, kde se hraje o prémii 100 tisíc korun, také FBC Ostrava, Vítkovice, Chodov, Bulldogs Brno, Liberec a SSK Future, který posílí pro turnaj jeho bývalý hráč Dan Šebek a jeho spoluhráč ze švýcarského Grünenmattu Jens Frejd. Přestaví se také reprezentace Slovenska, vedená trenérem Janem Holovkou.

V elitní kategorii žen budou už na šestý triumf za sebou útočit florbalisty mistrovského Herbadent SJM Praha 11. Pražský klub bere také Czech Open jako kvalitní přípravu na Pohár mistryň v Mladé Boleslavi, kde se představí i FbŠ Bohemians. "Je pro nás velké plus, že přijel švýcarský vicemistr Chur. Už skupina je silná a jsme rády, že si zahrajeme těžké zápasy," řekla trenérka Herbadent SJM Praha 11 Markéta Šteglová k silnějšímu obsazení turnaje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články