Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veselý: Uvidíme, v jaké části světa začnu trénovat

Hradec Králové - Zámořská NBA je v krizi. Ochromila ji stávka hráčů, kteří se s majiteli nejsou schopni dohodnout na nové kolektivní smlouvě. Situace ovlivňuje i českého hráče Jana Veselého, který se měl stát v nejbližší době třetím Čechem v historii NBA. Na konci června byl Veselý draftován do Washingtonu Wizards. Už tehdy tušil, že stávka vypukne. Během ní nesmí s klubem vůbec jednat a tráví léto v Česku. Další jednání majitelů klubů s hráči, které by mohlo situaci změnit, proběhne 3. srpna.

Místo toho, aby se Veselý připravoval na premiérovou sezonu v NBA, stále jen čeká. "Nevím nic, jsem akorát v kontaktu s mými agenty. Uvidíme, v jaké části světa začnu trénovat," podotkl Veselý.

Od basketu si Veselý však neodpočine ani v létě. Sleduje mistrovství Evropy hráčů do 16 let, které hostí Pardubice a Hradec Králové. Sám přemýšlí co dál i působení v Evropě by pro něj bylo složité. "Kdybych měl hrát v Evropě, tak by mě musel tým odkoupit a nepočítám, že mě někdo na dva tři měsíce z Partyzanu (Bělehrad) odkoupí," uvedl Veselý.

Vedení NBA minulý týden odložilo kvůli výluce každoroční předsezonní kurz pro nováčky. Jan Veselý a spol. měli od 9. do 11. srpna usednout do lavic a absolvovat přednáškový maraton. Nový termín bude stanoven, jakmile se podaří dohodnout podmínky nové kolektivní smlouvy.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Jana Veselého

Takzvaný lockout začal v NBA 30. června, kdy vypršela předchozí kolektivní smlouva. Vedení ligy předložilo hráčské asociaci návrh na nový platový strop a další změny týkající se ekonomických podmínek, což hráčská asociace odmítla. Při předchozí výluce v NBA v ročníku 1998/99 byla sezona zkrácena z 82 zápasů základní části na 50 utkání.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články