Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští inline hokejisté jsou mistři světa

Pardubice - Čeští inline hokejisté slaví na domácím mistrovství světa IIHF v Pardubicích historický úspěch, když ve finále porazili Spojené státy americké 3:2 a získali premiérový titul. Oplatili tak pětinásobným šampionům loňskou těsnou finálovou porážku z Karlstadu. Dosud měli Češi ze čtrnácti světových šampionátů na kontě dvě stříbra (2000 a 2010) a jeden bronz (2001).

Češi měli po 65 vteřinách štěstí, že brankáři Handlovi pomohla horní tyč, a následně sudí Virta a Friday neuznali v závěru a po posunutí české branky gól. Vedení tak slavili až v osmé minutě domácí, když Američané střídali, otevřeného prostoru využil Vozdecký, který prostřelil gólmana Redmanna.

Svěřenci trenéra Petra Hemského měli více šancí než soupeř, ale v 16. minutě bylo vyrovnáno, když se při vyloučení kapitána Tenkráta trefil Chavira. Vedení vrátil Čechům také v početní výhodě Besser, od jehož brusle se odrazilo do americké branky nahození Polanského. Náskok zvýšil v závěru druhé čtvrtiny po kombinaci Tenkráta a Koudelky Mojžíš.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v in line hokeji 2011 Česko

Titul si užívali i loňští hokejový mistři světa z Německa Karel Rachůnek a Tomáš Mojžíš. "Jsem moc rád, že jsem tu mohl být. Vyhráli jsme doma mistrovství světa. Je to paráda," radoval se Mojžíš, rodák z Kolína, který žije v Pardubicích.

Trenér Petr Hemský české inline hokejisty pod hlavičkou IIHF vede už dlouhá léta a loni s nimi dosáhl po devítiletém medailovém půstu na stříbro. "Základ té party už byl loni. Jsem šťastný, že se nám podařilo ji ještě vylepšit, dát to takovým způsobem dohromady a vyhrát v Pardubicích, kde bydlím. Je to ohromný úspěch, za kterým stál celý kolektiv. Musím poděkovat všem klubům, že hráče pustili," řekl šťastný Hemský.

Česká republika - USA 3:2 (1:0, 2:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Vozdecký (Demel), 20. Besser (Polanský), 24. Mojžíš (Tenkrát, Koudelka) - 16. I. Chavira (Gawrys, Beilsten), 36. I. Chavira (Beilsten). Rozhodčí: Virta (Fin.), Friday (USA). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:2. Diváci: 5 000.

Čeští inline hokejisté slaví titul mistrů světa
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články