Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Basketbalistky přišly na ME o neporazitelnost

Bydhošť (Polsko) - České basketbalistky poprvé na mistrovství Evropy v Polsku prohrály. V druhém osmifinálovém vystoupení podlehly Rusku 55:69. Tým Lubora Blažka se však nadále drží v boji o první místo ve skupině E, o které si v pondělí zahraje s Litvou. Ta dnes porazila Bělorusko 68:50 a má v osmifinále stále plný bodový zisk. Rusky mají po výhře téměř jistý postup do čtvrtfinále.

Češkám vůbec nevyšel vstup do zápasu. V úvodních čtyřech minutách minuly všech sedm střel a nezaznamenaly ani bod. Navíc se tentokrát nedařilo nejlepší střelkyni Kateřině Elhotové, která si v zápase připsala jen šest bodů a přidala i několik zbytečných ztrát míče. Rusky tak už v úvodní části odskočily na rozdíl deseti bodů. "Zápas se rozhodl v prvním poločase, do kterého jsme měli špatný vstup. V druhé půli jsme se snažili stáhnout ruský náskok, ale nevyšlo to. Porážka nás mrzí, ale to hlavní pro nás se odehraje pozítří v utkání s Litvou," řekl po utkání asistent trenéra Ivan Beneš.

V úvodu druhé čtvrtiny se Češky přiblížily na tři body, ale pak svěřenkyně trenéra Lubora Blažka zcela odpadly. Střelba jim vůbec nešla, nedokázaly si připravit pozice. Nefungovala spolupráce křídel s pivoty a i rozehrávačky se trápily. K tomu se nedařila ani obrana a Rusky několikrát snadno najely do koše. Výsledkem toho Češky už po první půli prohrávaly o šestnáct bodů. Navíc na nich byla patrná frustrace.

Je nám líto, video expirovalo.
Rusko - Česko

Češky trápila střelba

Od třetí čtvrtiny sice české hráčky hru srovnaly, ale náskok soupeře se jim stahovat nedařilo. Nadále se totiž trápily s přesností a na konci zápasu měly úspěšnost střelby jen 34 procent, přičemž po většinu zápasu byly dokonce pod třiceti procenty.

Vicemistryně světa se chytily až pět minut před koncem zásluhou střídajících hráček Zrůstové (nejlepší česká střelkyně s 11 body), Škrabalové a Hanušové. Po jejich koších předvedl český tým šňůru 14:0 a snížil na rozdíl sedmi bodů, ale Rusky nápor odvrátily a vedení už udržely.

Rusko - Česko 69:55 (16:9, 38:22, 51:31)

Nejvíce bodů: Daniločkinová 16, Ambrosimovová 13, Stěpanovová 12 - Zrůstová 11, Vítečková 9, Škrabalová 7. Fauly: 19:17. Trestné hody: 13/10 - 12/8. Trojky: 5:3.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články