Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nový Jičín nenašel sponzora a nebude hrát ligu

Nový Jičín – Basketbalisté Nového Jičína se nepřihlásili do příštího ročníku nejvyšší soutěže. Bývalý mistr totiž nenašel generálního sponzora a po devatenácti sezonách opouští ligu. Důvodem odstoupení jsou ekonomické potíže, se kterými se novojičínský celek v poslední době potýkal. Podobný scénář byl ve hře už před rokem, ale finanční prostředky se nakonec podařilo zajistit a tým dokončil letošní sezonu na šestém místě.

"Generálního partnera jsme hledali dlouhodobě. Od letošního února se navíc potýkáme s platební neschopností, která je způsobena neplněním závazků z podepsaných smluv. Bylo by proto nezodpovědné za těchto nejistých okolností vstupovat do další sezony," uvedl mluvčí klubu Milan Dvořák.

Basketbalisté z Nového Jičína v elitní soutěži účinkovali od svého postupu v roce 1992 nepřetržitě devatenáct let. V sezoně 1998/99 získali titul a osmkrát skončili v lize druzí. Pětkrát se stali vítězi Českého poháru. Už dříve se rozhodlo nepokračovat v nejvyšší soutěži basketbalistů z finančních důvodů Brno.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články