Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Basketbalistky v přípravě na ME podlehly Chorvatsku

Klatovy - České basketbalistky v posledním přípravném utkání před ME prohrály s Chorvatskem 80:86. Nenavázaly tak na středeční výhru 102:82 nad stejným soupeřem, když se jim dnes tolik nedařila střelba a především obrana. Přípravu na šampionát tak zakončily bilancí tří výher a čtyř porážek. Nyní čeká český výběr poslední fáze přípravy v Praze, kde zřejmě sehrají ještě jedno simulované utkání. Za týden se přesunou na šampionát do Polska.

Zápas s Chorvatskem byl stejně jako ve středu dlouho vyrovnaný. Oba celky se střídaly ve vedení a ani jednomu se nedařilo získat výraznější náskok. Češky tradičně táhla střelkyně Vítečková, kterou podporovala i pivotmanka Kulichová a utkání vyšlo také Hejdové.

Chorvatky však neměly výpadek jako v prvním vzájemném utkání, kdy Češky zaznamenaly šňůru 27:0. Utkání se tak lámalo až v závěru. Ještě čtyři minuty před koncem to bylo o bod. Pak však svěřenkyně trenéra Lubora Blažka několikrát chybovaly a nechaly si Chorvatky utéct na rozdíl deseti bodů. Závěrečná snaha srovnat za použití taktiky faulů už na výhře hostů nic nezměnila.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Chorvatsko

"Dostat 86 bodů a chtít vyhrát, to je nemožné. Dnes nám tolik nešla střelba, ale hlavně obrana byla žalostná. Celkově výkon týmu nic moc," přiznala zklamaně brněnská křídelnice Hejdová, autorka 15 bodů. Souhlasil s ní i trenér Blažek. "Dnes jsme špatně bránili jedna na jednu. Tahle obrana se učí už od mladších žákyň. Nevím do jaké míry ovlivnilo hráčky to, že chtějí jet na ME a nechtěly se tedy dnes zranit. Ale muselo to tak být, protože nevěřím, že bychom takhle bránili normálně," zlobil se Blažek.

ČR - Chorvatsko 80:86 (19:18, 46:47, 58:59)

Nejvíce bodů: Vítečková 18, Hejdová 15, Kulichová 12, Burgrová 10 - Lelasová 17, Mandirová 16, Sliškovičová 14, Ivankovičová 11. Fauly: 23:23. Trestné hody: 20/16 - 30/21. Trojky: 2:3. Diváci: 550.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články