Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Házenkáři v Řecku prohráli a o ME musejí ještě bojovat

Soluň - Čeští házenkáři prohráli nečekaně v Soluni v kvalifikaci na mistrovství Evropy s Řeckem kvůli špatné koncovce 24:26 a o postup na evropský šampionát do Srbska 2012 tak musejí ještě bojovat. Závěrečné utkání 6. skupiny odehrají v sobotu 11. června s Nizozemskem v Praze na Podvinném mlýně.

Jako první si postup ze skupiny zajistili Norové, kteří porazili snadno Nizozemsko 36:21 a vedou skupinu s osmi body. Češi jsou se šesti body druzí, Řekové mají o bod méně. Ze skupiny postoupí na evropský šampionát dva nejlepší celky, což znamená, že házenkářům stačí zvítězit nebo i remizovat v sobotu s Nizozemskem.

"Musíme respektovat porážku s Řeckem a připravit vše na to, abychom zvládli poslední zápas proti Nizozemsku," řekl trenér Martin Lipták

Na domácí palubovce dokázali házenkáři porazit Řeky o dvanáct branek, ale v Soluni se dnes v útoku trápili. V první třicetiminutovce dali z 27 střel jen deset branek, přičemž čtyři rány orazítkovaly tyč. Ani Řekové ale nemířili přesně, nebo je vychytal Štochl. Češi otočili na 5:4, ale to bylo poprvé a naposledy, kdy v utkání vedli. Domácí totiž odskočili i díky vyloučení Beneše o tři branky, ale Češi před půlí snížili na 10:11. Zásluhu na tom měl Sklenák, který proměnil čtyři sedmimetrové hody.

V soluňské hale házenkářům nevyšel ani vstup do druhé části a prohrávali o tři branky až do deváté minuty, kdy snížili na 14:15. Pak byl ale vyloučen Hynek a ztráta narostla až na 15:19. Češi ale zpevnili obranu, dostali se do rychlých brejků. Nejlepší házenkář světa Jícha v 50. minutě vstřelil svoji pátou branku v utkání a navíc ho fauloval Alvanos, který byl vyloučen. V přesilovce Češi dokázali vyrovnat na 20:20.

V dramatické koncovce házenkáři neustále doháněli jednobrankový náskok domácích. Několikrát dokázal vyrovnat Jícha, ale technická chyba minutu před koncem tým připravila o míč. Snížení Sobola přišlo pak již pozdě a risk v podobě vysunuté obrany přinesl rozhodující branku pro našeho dnešního soupeře.

Řecko - Česko 26:24 (11:10)

Sestava a branky Česka: Mrkva, Štochl - Nocar 2, Vítek, Piskač, Kubeš, Motl, Jícha 9, Filip 1, Sobol 1, Horák 2, Juříček 3, Stehlík 1, Hynek, Sklenák 5, R.Horák
Rozhodčí: Nikolič, Stojkovič (Srb.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 6/5. Vyloučení: 3:3. Diváci: 700.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články