Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Házenkáři mohou potvrdit postup na ME

Soluň (Řecko) - České házenkáře dnes čeká v řecké Soluni první ze dvou závěrečných zápasů kvalifikace o účast na mistrovství Evropy 2012. Svěřenci trenéra Martina Liptáka mají postup na dosah, tabulku své skupiny vedou se stejným bodovým ziskem jako druhé Norsko, přičemž na šampionát se kvalifikují dva nejlepší celky. Třetí Řecko je tři body zpět, takže Čechům stačí k jistotě remíza.

Házenkáři budou v Soluni navazovat na vysoké vítězství 32:20 z prvního domácího duelu loni v říjnu. "Neočekávám žádnou změnu v taktice a stylu jejich hry oproti podzimnímu utkání ve Zlíně. Ten jsme sice vysoko vyhráli, ale výsledek neodpovídá průběhu, když jsme soupeře zlomili až v poslední čtvrtině střetnutí," řekl na oficiálním webu Českého svazu házené Lipták.

Díky výhře o 12 gólů nad Řeckem nemusejí házenkáři k postupu na ME za určitých okolností získat v posledních dvou duelech ani bod, o tom však nechce Lipták spekulovat. "Koketovat s myšlenkou, že neprohrajeme víc než o jedenáct gólů, je samozřejmě šíleně absurdní. Po ne velmi vydařeném zápase v Norsku jsme se s hráči shodli, že chceme vyhrát všechny zbývající utkání skupiny, i když nám k postupu stačí třeba jen bod," uvedl slovenský kouč. Připomněl tak březnový duel ve Stavangeru, v němž Češi prohráli 22:24.

"Samozřejmě bychom mohli být jako vítěz skupiny lépe nasazeni, ale upřímně, kdo je dnes v Evropě slabým týmem? Je to vše velmi vyrovnané, nevyplatí se spekulovat o tom, zda být první nebo druhý. My chceme každopádně skupinu vyhrát a uděláme pro to vše," dodal Lipták.

V jeho výběru bude oproti poslední akci chybět brankář Martin Galia, který dostal volno kvůli svému stěhování z Lemga do konkurenčního německého Grosswallstadtu. Po roce se naopak v národním týmu představí Pavel Horák, který naposledy startoval za reprezentaci v loňském play off proti Srbsku.

S kvalifikací se Češi rozloučí v sobotu 11. června zápasem s Nizozemskem v Praze na Podvinném mlýně.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články