Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

České volejbalistky vyhrály v Izraeli 3:0

Raanana (Izrael) - České volejbalistky porazily ve svém třetím vystoupení v Evropské lize v izraelské Raananě domácí reprezentaci za 76 minut hladce 3:0. Připsaly si tak druhou výhru v soutěži a vedou tabulku skupiny B. V úvodních dvou setech měly české volejbalistky hru od prvních míčů pod kontrolou. Agresivnějším pojetím a přesným zakončením nepustily Izraelky do vedení. Odveta je na programu v sobotu od 18:00 opět v Raananě.

"Vstoupili jsme do zápasu koncentrovaně, dařily se nám útočné kombinace a drželi jsme i podání," řekl po utkání trenér českých volejbalistek Jiří Šiller. Vedle útočné i obranné činnosti převyšovaly české volejbalistky své soupeřky také účinnějším podáním. V utkání daly pět přímých bodů ze servisu. Na bloku se vedle Anety Havlíčkové dařilo i Kristýně Pastulové.

Až v úvodu třetí sady se vývoj zápasu obrátil. V útoku se často prosazovaly prostějovské hráčky Veliká a Artmenková, které nejčastěji zakončovaly izraelské akce a měly podíl na získání náskoku 16:9. "Soupeřky nám hned na začátku tohoto setu odskočily. Hru jsme otočili dobrým servisem a kvalitní hrou v obraně. Měli jsme tříbodovou a čtyřbodovou sérii, po ní jsme už vedli 18:17. Důležité bylo, že jsme uhráli i třetí sadu a zbytečně si zápas nezkomplikovali," poznamenal Šiller.

Český tým ale v závěru setu zpřesnil hru, otočil výsledek a koncovku zápasu zvládl. Hlavními útočnými oporami vítězného celku byly Havlíčková s Helenou Havelkovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články