Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

České volejbalistky prohrály v Evropské lize s Bulharskem 1:3

Svitavy - České volejbalistky prohrály v odvetném utkání Evropské ligy ve Svitavách s Bulharskem 1:3. Zápas trval 114 minut a domácí reprezentantky po vyrovnaném průběhu doplatily na nezvládnuté koncovky posledních dvou setů, které prohrály shodně 26:28. V dalších dvou kolech skupiny B se české hráčky představí v pátek a v sobotu v Izraeli, který si z domácích duelů proti Maďarsku rovněž odnesl tři body a poměr setů 4:4.

Po pátečním vítězství 3:1 vstoupil český tým do zápasu suverénně, přesným útokem získaly Šillerovy svěřenkyně náskok 8:3. Bulharky sice na chvíli srovnaly krok, ovšem důrazněji hrající domácí volejbalistky dotáhly bez větších problémů úvodní sadu k jasnému vítězství 25:18.

Trenér Jiří Šiller:

"V prvním pátečním utkání jsme si nasadili laťku hodně vysoko. Vítězství nás uspokojilo. Bez potřebné mentální připravenosti nelze uspět. Naše soupeřky na tom byly v tomto směru lépe."

V dalším průběhu ale houževnaté Bulharky získaly útočnou jistotu a začalo se jim také více dařit na podání, kterým držely soupeřky pod tlakem. Na rozdíl od prvního dějství vázla domácímu týmu souhra, což se odráželo v nevynucených chybách. České hráčky nezachytily začátek druhého setu, kdy soupeřky rychle získaly šestibodový náskok.

Další dva sety nabídly dramatickou podívanou, v níž se štěstí dvakrát přiklonilo na stranu bulharských hráček. Ve čtvrté sadě přitom domácí volejbalistky vedly ještě 20:17, náskok ale po zbytečných chybách neudržely. Odvrátily sice první mečbol, na druhý už ale nestačily.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články