Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Evropská liga basketbalistů zná své finalisty

Barcelona - Bez hostitele a zároveň také obhájce titulu v Barceloně v pátek odstartovala závěrečná Final Four Evropské ligy basketbalistů. Hvězdný domácí tým ve čtvrtfinále skončil na štítu Panathinaikosu Atény, který teď díky výhře nad Sienou 77:69 bude po dvou letech usilovat o návrat na trůn, a jeho slavný kouč Željko Obradovič může spřádat plány na svůj už osmý trenérský euroligový triumf. V druhém semifinále si Maccabi Tel Aviv poradil s Realem Madrid 82:63. Finále i zápas o třetí místo se bude hrát tuto neděli. Přímé přenosy nabídne exkluzivně web Sportživě.cz.

V zápase Maccabi Tel Avivu s Realem Madrid, který Maccabi vyhrálo 82:63, byl nejlepším hráčem utkání Chuck Eidson s devatenácti body a osmi doskoky, které velice Tel Avivu pomohly do finále. Tam se Izraelský tým setká s věčným rivalem Panathinaikosem, který porazil Sienu 77:69. Výhra Maccabi znamená již sedmý postup do finále Euroligy za posledních dvanáct sezon a zároveň klub vyrovnal statistiku Realu Madrid v nejčastěji se objevujícím týmu ve finále Euroligy. Ten byl doposud čtrnáct finálových účastí a pokud Maccabi vyhraje, stane se pošesté vítězem této soutěže.

Panathinaikos v semifinále čekala italská Siena. Ta začala zápas ve velkém tempu a dominovala v útoku až do poloviny druhé čtvrtiny. Častých faulů a nepřesného střílení trojek dokázal Panathinaikos využít a strhnout vedení na konci druhé čtvrtiny na svou stranu. Pomohl tomu především Nick Calathes s jeho sedmnácti body. Hráči italské Sieny se však nevzdávali, nicméně Panathinaikosu už se během celého zbytku zápasu nepřiblížili na méně, jak pět bodů.

Program finále:

Neděle:

O 3. místo (13:30), finále (16:30).

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články