Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky nezvládly závěr turnaje v Chebu proti Ukrajině

Cheb - České házenkářky podlehly na závěr turnaje O štít města Chebu Ukrajině vysoko 18:37. To vítězkám vyneslo prvenství, Češky spadly až za Bělorusko na třetí pozici. Pod koučem Janem Bašným utrpěl národní tým nejtěžší porážku a přerušil tak sérii vysokých výher v přípravných i kvalifikačních zápasech. V poločase vedly Ukrajinky 15:10 a i po změně stran si přichystaly gólovou šňůru. Až za hrozivého stavu 13:28 Češky třemi góly zkorigovaly stav, rozjeté Ukrajinky však nemilosrdně ničily soupeřovu obranu dalšími efektními akcemi a udělaly z utkání exhibici.

Po hladkých výhrách nad Portugalskem a Běloruskem stačila Češkám k prvnímu místu i remíza, ta se jim však začala vzdalovat už po úvodní desetiminutovce. Ukrajinky v tu dobu smazaly jednogólové manko a trestaly časté chyby domácích rychlými brejky. Vysoká obrana navíc vůbec nedovolovala Češkám zakončovat středem, prosazovala se pouze křídelní hráčka Romana Tomečková, která byla nejlepší střelkyní domácího výběru.

Iva Zámorská:

"Možná je to po těch výhrách dobře, že spadneme na zem a uvědomíme si, kde jsme. Byl to z naší strany první špatný poločas pod novým trenérem."

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Ukrajina

"Dnes jsme se soupeřem dokázali částečně držet krok jen v první půli, a to především díky brankám z naší druhé vlny. Druhý poločas již byl z naší strany špatný, nehráli jsme to, co jsme si dopředu řekli, a v útoku nedohrávali kombinace do situací, které jsme si naplánovali," uvedl trenér Bašný.

"V útoku jsme zbrkle stříleli při první příležitosti, místo abychom dohrávali míč do krajních spojek nebo křídel. Navíc jsme nedokázali přes vysokou obranu soupeře kombinovat ani s pivotem. Do zápasu s Černou Horou se musíme zvednout a zahrát úplně jinak," řekl Bašný ke klíčovému dvojutkání o postup na mistrovství světa.

Mezinárodní turnaj házenkářek O štít města Chebu:

Česko - Ukrajina 18:37 (10:15)

Sestava a branky Česka: Raníková, Satrapová - Zámorská 3, Borovská, Keclíková 2, Luzumová, Tomečková 5/2, Poznarová 1, Růčková, Černá 4/1, Vítková 1, Hrbková, Vojtíšková 1, Selucká 1.

Nejvíce branek Ukrajiny: Manaharovová 10, Nikolajenková 10/1. Rozhodčí: Kohout, Novák. Sedmimetrové hody: 5/3 - 4/4. Vyloučení: 3:4. Diváci: 420.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články