Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Florbalisté Střešovic mají 14. extraligový titul

Praha – Florbalisté Tatranu Střešovice získali v rozhodujícím pátém utkání finále proti FBC Ostrava svůj čtrnáctý extraligový titul a vítězství z minulého roku tak obhájili. Zápas rozhodl gól Milana Gančara v druhé minutě prodloužení. Většinu zápasu přitom měli k vítězství blíže Ostravští. I přes nepříznivý stav 3:8 ještě v 51. minutě však Tatran dokázal vsítit 5 gólů za sebou a vyrovnat 24 sekund před koncem základní doby. Svěřenci trenéra Jana Zahalky si zajistili i účast na říjnovém Poháru mistrů evropských zemí v Mladé Boleslavi.

Střešovice ve své oblíbené hale na Letné sice začaly aktivně, ale po 102 vteřinách prohrávaly, když po brejku nadvakrát dotlačil balónek za Zichova záda kapitán Ostravanů Hanic. Hosté byli i nadále nebezpečnější. Šmída ještě zblízka přestřelil a Zich nejdříve vychytal unikajícího Curneyho, který ale ve 12. minutě už zvýšil, když při Klimešově vyloučení usměrnil do střešovické branky Machalovu přihrávku. I další početní výhodu po špatném střídání Tatranu Smetákův tým využil a 45 vteřin před koncem úvodní třetiny vedl po další trefě Curneyho už 3:0. Nezměnil to ani v poslední sekundě po standardní situaci Ondrušek.

V úvodu druhého dějství neplatila Von der Pahlenova branka pro vysokou hůl. V 27. minutě nejdříve Curney s prvním pokusem o hattrick ztroskotal na Zichovi, ale o pár vteřin později už po Skácelově přihrávce zpoza branky zamířil přesně do pravého horního rohu. Když přestřelil zblízka Ondrušek, bylo to v polovině utkání už 0:5. Po ideální přihrávce Curneyho překonal rozhozeného Zicha Skácel. V brance Střešovic nahradil Zicha Novotný a přesně za dvě minuty kapituloval po Richtrově povedené ráně v přesilovce i Schulmeister. V 38. minutě snížil z trestného střílení proti náhradníkovi Macečkovi Hlavička, ale 62 vteřin nato měli po Krzyžankově střele do levého horního rohu opět čtyřbrankový náskok Ostravané.

Je nám líto, video expirovalo.
Tatran Omlux Střešovice - FBC Remedicum Ostrava

Za vítězstvím Střešovic stál opět mohutný obrat

Po 39 sekundách třetí třetiny zvýraznil skóre na 7:2 Žák. Na trefu kapitána Střešovic Fridricha reagoval po chybné rozehrávce domácích znovu Žák. Pražané se ale ani za stavu 3:8 nevzdali a předvedli třetí obrat v sérii, který jim zajistil 14. titul v osmnáctileté historii soutěže.

Po Podhráského trefě doklepl v přesilovce umocněné power-play u tyčky Ondrušek a v další hře bez brankáře snížili na rozdíl jediné branky Hlavička s Deutschem. Čtvrtý gól v power-play přidal 61 vteřin před koncem Von der Pahlen, vyrovnal na 8:8 a vynutil prodloužení. Těžko uvěřitelný obrat dokonal v druhé minutě nastavení bekhendem před brankovištěm Garčar.

Tatran Střešovice - FBC Ostrava 9:8 v prodl. (0:3, 2:3, 6:2 - 1:0):

Branky a nahrávky: 32. Richter (Podhráský), 38. Hlavička z trestného střílení, 46. Fridrich (Ondrušek), 51. Podhráský (Fridrich), 54. Ondrušek (Von der Pahlen), 56. Hlavička (Podhráský), 57. Deutsch (Von der Pahlen), 59. Von der Pahlen (Podhráský), 62. Garčar - 2. Hanic (Daniš), 12. Curney (Machala), 20. Curney (Skácel), 27. Curney (Skácel), 30. Skácel (Curney), 39. Krzyžanek (Machala), 41. Žák (Skácel), 49. Žák (Curney). Rozhodčí: D. Bartošek, M. Bartošek. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:2. Diváci: 1500. Konečný stav série: 3:2.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články