Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Florbalisté Střešovic klopýtli v cestě za 14. titulem

Praha – Ostravští florbalisté zvítězili v úvodním utkání finále extraligy nad Tatranem Střešovice poměrem 3:2 v prodloužení. V čase 61:27 rozhodl Jan Daniš. Střešovickým se tak nevydařil první krok k zisku čtrnáctého titulu v osmnáctileté historii soutěže. Tým FBC Ostrava naopak nevyhrál extraligu ještě ani jednou, má však už jistou dvanáctou medaili. Ve finále nejde jenom o titul, ale také o postup do Poháru mistrů evropských zemí, který hostí v říjnu Mladá Boleslav.

Zprvu se zdálo, že střešovická cesta za vítězstvím bude bezproblematická. Tým vedl už od 27. sekundy, kdy osamocený Fridrich získal míč od Richtera a snadno překonal brankáře Schulmeistra. Vedení Tatranu vydrželo do 18. minuty. Hra Ostravanů se průběžně zlepšovala. Potvrdila to trefa Hanici po Dziurdzikově přihrávce. Za další minutu už hosté vedli, když se od mantinelu z pravé strany trefil Robenek.

Další snaha Ostravy o potvrzení svého vítězství se však už nedařila. Ve 28. minutě skončil Hanicův pokus v tyči, další střely skončily v břevně a v lapačce gólmana Zicha. Tatran, který ve druhé třetině téměř nebyl vidět, vstoupil do závěrečné části velkým náporem. Ostravský Schulmeister se činil, pomohla mu i nepřesnost Olšiaka, který minul odkrytou bránu. V závěru mohli pojistit náskok hostů Skácel s Hanicem, ale v power-play vyrovnal z dorážky Fridrich. "Dvě třetiny jsme byli lepší. V té třetí nás Tatran zatlačil, měl velký tlak a bohužel nám to tam padlo," prohlásil ostravský trenér Martin Smeták.

Rozhodnutí tak padlo až v prodloužení. Ostravané potrestali zaváhání v obraně Střešovic a Daniš rozhodl. "Prohráli jsme si zápas výkonem v prvních třetinách. Už to bylo cítit před zápasem. Někteří hráči nebyli připravení, přijeli pozdě. Od třetí třetiny jsme začali hrát, byli jsme lepší, mohli jsme rozhodnout. Vyrovnávali jsme ale až v power-play a rozhodla jedna chyba v prodloužení," řekl střešovický kouč Zahalka.

Druhý zápas série na tři vítězství se hraje v neděli od 12:45 opět v Aréně Sparta Praha na Podvinném mlýně.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články