Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zakopalová je v Marbelle ve čtvrtfinále

Marbella/Charleston - Česká tenistka Klára Zakopalová porazila ve španělské Marbelle ve druhém kole domácí Lourdes Domínguezovou-Linovou 7:6, 1:6, 7:6 a postoupila do čtvrtfinále. Naopak v prvním kole se s turnajem rozloučila Iveta Benešová. Devětadvacetiletá Zakopalová se s Domínguezovou utkala potřetí v kariéře a opět se rozhodovalo ve třech setech. Z druhého vítězství ve vzájemných zápasech se nakonec po dvou a půl hodinách radovala česká tenistka, která v rozhodujícím tie-breaku nedovolila soupeřce ani bod.

Zakopalová si zahraje třetí letošní čtvrtfinále a její další soupeřkou v Marbelle bude vítězka zápasu mezi Rumunkou Irinou-Cameliou Beguovou a domácí Estrellou Cabezovou-Candelaovou.

Benešová s Anabel Medinaovou-Garriguesovou prohrála za hodinu a 18 minut 0:6 a 2:6. Španělská tenistka jí oplatila porážku z letošního Australian Open, kde s osmadvacetiletou Češkou uhrála jediný game.

Záhlavová-Strýcová si zahraje v Charlestonu s Wozniackou

Barbora Záhlavová-Strýcová porazila na turnaji americkém Charlestonu australskou hráčku Anastasii Rodionovovou ve třech setech 6:3, 1:6, 6:3 a postoupila do třetího kola. V boji o čtvrtfinále Češka vyzve současnou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska. Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová se s Wozniackou střetne podruhé v kariéře a shodou okolnosti dojde k jejich zápasu opět na antuce v Charlestonu. Loni plzeňská rodačka prohrála s Wozniackou, tehdejší druhou hráčkou světa, 3:6 a 1:6.

Další česká tenistka Eva Birnerová skrečovala kvůli zranění kotníku v úvodu třetího setu zápas druhého kola s Němkou Julií Görgesovou, v němž předtím promarnila pět mečbolů. Česká hráčka vedla nad turnajovou dvanáctkou 6:1 a 5:1. V následujícím gamu měla pětkrát možnost utkání ukončit, ale sadu nakonec prohrála 5:7 a za stavu 0:2 v třetím setu zápas vzdala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články