Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nymburk přestřílel trojkami Croatii

Nymburk - Basketbalisté Nymburka v posledním domácím utkání v této sezoně Jadranské ligy porazili po famózním závěru Croatii Záhřeb 83:74. K třinácti porážkám si tak připsali dvanácté vítězství a stále mají naději zakončit sezonu vyrovnanou bilancí. Navíc zkomplikovali Croatii boj o poslední postupové místo do Final Four.

Po vyrovnaném úvodu předvedli domácí vydařenou dvouminutovku v závěru první čtvrtiny, když především zásluhou přesné střelby za tři body odskočili až na devět bodů. Chorvatům se však poté rozehrál nejužitečnější hráč soutěže pivot Luka Žorič a Croatia brzy skóre otočila.

Nymburk však dokázal zabrzdit řádění silné podkošové dvojice Žorič - Kasun a zásluhou přesné střelby z dálky se držel v odstupu pouze několika bodů. Croatia sice v úvodu závěrečné čtvrtiny odskočila na devět bodů, ale pak předvedli Středočeši nevídaný obrat.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Nymburka porazili Croatii Záhřeb

Hlavně zásluhou nejlepšího střelce utkání Pavla Slezáka, který si vylepšil osobní rekord v lize na 23 bodů, když dal mimo jiné pět trojek z osmi pokusů, a rozehrávače Afika Nissima vyhrál Nymburk závěrečných osm minut zápasu 30:12 a slavil vítězství. K němu pomohlo hlavně jedenáct přesných trojkových pokusů a velmi dobrá střelba s úspěšností 62 procent.

ČEZ Nymburk - Croatia Záhřeb 83:74 (27:18, 42:46, 53:58)

Nejlepší střelci: Slezák 23, Nissim 16, Simmons 13 - Žorič 16, Kasun 12, Renfoe a Mulaomerovič po 11. Fauly: 23:19. Trestné hody: 16/8 - 22/15. Trojky: 11:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články