Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nymburk si poradil s favorizovanou Cedevitou Záhřeb

Nymburk - Basketbalisté Nymburka ve 23. kole Jadranské ligy porazili favorizovanou Cedevitu Záhřeb 90:86 a oplatili jí dvoubodovou porážku z její palubovky. Zároveň soupeři v podstatě sebrali šanci na postup do Final Four, naopak sami se na ni jedenáctou výhrou v tabulce bodově dotáhli. Nymburk čekají v Jadranské lize poslední tři zápasy, z toho jediný doma.

Na nymburské palubovce na sebe narazily dva týmy, které těží především ze hry ze střední a dlouhé vzdálenosti. Zatímco hosté nastoupili hned se dvěma nedávnými posilami, Nymburk byl oslaben o svou hvězdu Pavla Pumprlu a scházel i nejlepší střelec Chester Simmons. Přesto český mistr dlouho držel se soupeřem krok.

Ronen Ginzburg:

"Jsem rád za výhru, hráli jsme dobře. Naši hráči si vítězství zasloužili a jsem hrdý na to, jak bojovali. Cedevita je velmi dobrý tým, což ukázal v Eurocupu."

Až ve druhé čtvrtině Cedevita odskočila na devítibodový náskok, ale Nymburk se kolektivním výkonem vrátil do hry. Rozhodovalo se až v závěrečné tříminutovce, kdy domácí předvedli skvělou obranu a šňůrou 9:0 si zajistili rozhodující náskok, který už nepustili.

Trenér Cedevity Aleksandar Petrovič litoval zbytečných chyb svých svěřenců. "Dnes jsme hráli dobře jen 30 minut. Proti týmu, jako je Nymburk, musíte hrát dobře po celou dobu zápasu. Za stavu 75:70 pro nás jsme dvakrát ztratili míč a nechali Nymburk skórovat, což nás stálo dnešní výsledek," konstatoval Petrovič.

Hlavní zásluhu na výhře měl rozehrávač Nissim, který si k 19 bodům připsal čtyři asistence a šest získaných faulů. Dařilo se ale i Sokolovskému, Nečasovi či posile Christmasovi, který dal 12 bodů a doskočil 10 míčů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články