Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Prostějov potvrdil postup ve Vyzývacím poháru pátou výhrou

Prostějov - Basketbalisté Prostějova zakončili základní část Vyzývacího poháru výhrou nad KK Záhřeb 86:77 a v šestém utkání si připsali pátou výhru. Postup do osmifinálové části si hanácký klub zajistil už v minulém kole, naopak chorvatský tým ve skupině ani jednou nevyhrál. Prostějov měl sice po většinu utkání hru pod kontrolou, v závěru třetí čtvrtiny ale po zbytečných chybách umožnil soupeři zápas zdramatizovat.

Základ k vítězství položili domácí basketbalisté hned v první čtvrtině, i když vstup do utkání jim nevyšel. V 6. minutě vedl aktivněji hrající Záhřeb 10:7, šňůrou 14 bodů ale český tým skóre otočil. Až do poločasu si Prostějov udržoval devítibodový náskok.

Po změně stran ale viditelně polevil. Výpadek se nejvíce projevoval v chybách v obraně, kde měli hosté až příliš volnosti a času k zakončení. Dostávali se častěji i do rychlých protiútoků, neboť domácím hráčům se přestalo dařit v koncovce a při sbírání odražených míčů se prosazovali pod košem častěji soupeři. Ve 29. minutě už vedli Hanáci pouze o jediný bod 60:59.

V dramatické koncovce domácí basketbalisté zejména zásluhou přesně zakončujících Landryho s Veikalasem a Nicholsonem odrazili pokus soupeře o zvrat. Landry byl hlavní oporou Hanáků, když k 18 bodům přidal 14 doskoků. V závěrečných třech minutách už měl zápas jasný scénář, v němž Prostějov potvrdil roli favorita a překvapení nepřipustil.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Prostějov - Záhřeb
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články