Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čeští florbalisté porazili Japonsko 25:1

Helsinky – Čeští florbalisté se po velmi krátké pauze vrátili do čela skupiny D na mistrovství světa ve Finsku. Japonskou reprezentaci porazili 25:1. Pro český tým je to rekordní skóre, navíc hned tři čeští hráči přitom dokázali během utkání vstřelit hned tři góly. Ve druhém utkání ale také dostali Češi první gól na šampionátu. Nad papírově slabším týmem přesto vyhráli výraznějším poměrem než hlavní rivalové ve skupině Norové. Ti porazili Japonce 18:1, dnes uspěli proti Itálii poměrem 12:2. Ve skupině tak mají stejný počet bodů jako česká reprezentace, na druhém místě jsou kvůli horšímu skóre z dosavadních zápasů.

V první třetině nic nenasvědčovalo tomu, že čeští hráči dosáhnou nejvýraznějšího vítězství v historii. Sice od počátku plnili roli favoritů, když se po minutě a půl trefil kapitán Fridrich a vzápětí zvýšil Garčar, ale potom asijský tým odrážel všechny útoky více než šestnáct minut. Až devět vteřin před pauzou ukončil český střelecký půst Sikora.

S pozměněnou sestavou ve druhé třetině ale čeští hráči zahájili kanonádu. V první minutě ji zahájil Skalík, pokračovali Sladký, Zálesný a ve 24. minutě zvýšil na 7:0 Slaný. Po další trefě Sikory a gólu Jelínka zakulatil skóre na 10:0 v 32. minutě Tomašík. V 33. minutě se v přesilovce trefil Jendrišák, vzápětí přišla jediná japonská radost v utkání. V čase 33:57 inkasoval i Kafka, překonal ho Katena. Favorizovaný tým se ze šťouchance rychle vzpamatoval a pokračoval ve zvyšování skóre. Góly před koncem druhého dějství přidali Tomašík, Fridrich, Sladký, Jakůbek, Ostřanský a Skalík.

V závěrečné třetině čekali Češi skoro sedm minut, než skóroval Richter. Po dalších 21 sekundách potom dovršil svůj hattrick Tomašík. V 51. minutě při dalším trestném střílení dostal příležitost otevřít svůj střelecký účet na šampionátu Šebek, ale minul branku. Skalíkovi zabránila v hattricku tyč, naopak Sladký dal třetí gól v zápasu vzápětí. Následně překonal z penalty Kikučiho Chrápek, svůj účet rozšířil i Sladký, premiérovou trefu na MS stihl také Deutsch. Hattrick dovršil v oslabení Fridrich a poslední slovo měl 34 vteřin před koncem Chrápek.

O konečné podobě tabulky skupiny D rozhodnou pondělní zápasy. Kdo skupinu vyhraje, se ukáže v utkání Česko–Norsko začínajícím ve 14 hodin. Svěřencům trenéra Tomáše Trnavského stačí k prvnímu místu i remíza.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články