Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Brňanky po páté prohře v EL už téměř ztratily šanci na postup

Brno - Basketbalistky Frisco Sika Brno prohrály v šestém kole Evropské ligy s italským celkem Famila Beretta Schio 67:68. České mistryně přitom po většinu zápasu vedly a získaly až čtrnáctibodový náskok. Ale ani ten nestačil a v poslední čtvrtině italské basketbalistky výsledek otočily. Brňanky utrpěly už pátou prohru v soutěži a po dnešní porážce se jim téměř vytratila naděje na postup do play-off.

Oba celky vsadily od úvodu na pohyblivou a důraznou defenzivní taktiku. V přehuštěném podkošovém prostoru hráčky hledaly jen s obtížemi klid ke střelbě a přednost dostávala střelba z tříbodového prostoru. V brněnském týmu se dalekonosným zakončením prosadily Stehlíková s Halvarssonovou, v italském týmu prokázaly stejně neomylnou ruku Morová s Masciadriovou.

Záznam utkání Brno - Schio sledujte zde

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Brno - Schio

Italky ve druhé čtvrtině zvýšily pohyblivost v defenzívě, domácím basketbalistkám se přestala oproti první čtvrtině dařit střelba a výsledek se postupně otočil. Po dvou trestných hodech Kanaďanky Nadalinové získalo Schio jednobodový náskok 34:33. Jistě zakončující Stehlíková ale tříbodovým košem vrátila českým mistryním do poločasu trochu klidu v podobě dvoubodového náskoku.

Kombinační přesnost podložená jistější koncovkou trojlístku Fordová, Stehlíková a Hanušová vynesla brněnským basketbalistkám postupně až čtrnáctibodový náskok. Hráčky Schia vypadly ze své role, ztrácely míče při rozehrávce a pokulhávaly i v koncovce.

"Zápas měl stejný průběh jako naše poslední vystoupení proti Bourges. Dnes jsme přitom vedli ještě větším rozdílem," posteskl si po utkání trenér Brňanek Jan Bobrovský, podle nějž není možné vyhrát i při čtrnáctibodovém náskoku, pokud střílí body pouze Fordová. "Musí se k ní přidat další hráčky. V závěru jako by se i opory bály rozhodnout. Naše prohra nebyla tentokrát o fyzické kondici, ale o myšlení," dodal brněnský kouč.

Frisco Sika Brno - Beretta Famila Schio 67:68 (24:16, 36:34, 60:49)

Nejvíce bodů: Fordová 23, Stehlíková 16, Škerovičová 8, Hejdová 7 - Yacoubouová 21, Cohenová 14, Macchiová 9, McCarvilleová 8. Rozhodčí: Boženar (Ukr.), Nituová (Rum.), Van den Broeck (Belg.). Trestné hody: 13/8 - 15/14. Fauly: 15:19. Trojky: 7:6. Diváci: 500.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články