Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Liberečtí volejbalisté zvládli zlatý set a v poháru jdou dál

Liberec - Liberečtí volejbalisté postoupili do 3. kola Vyzývacího poháru. V dnešní domácí odvetě oplatili bulharskému Gabrovu týden starou porážku 1:3, a proto o postupujícím rozhodl zlatý set, který domácí vyhráli 15:10. "Bylo to fantastické utkání. Porazili jsme opravdu výborný mančaft a jsem strašně rád, že jsme tuhle odvetu zvládli," radoval se z postupu trenér Michal Nekola. Radují se i basketbalisté Prostějova, kteří vyhráli ve druhém utkání Vyzývacího poháru v německém Bonnu nad domácím týmem Telekom Basket
81:75 a vedou bez porážky tabulku skupiny E.

Do zápasu vstoupili domácí aktivně a bezpečně získali první i druhý set. Jenže poté vypadli z role a hladce prohráli, ale ve čtvrté sadě se opět dostali do pohody a zápas vyhráli 3:1 na sety. O postupujícím tak rozhodl zlatý tiebreak, který byl vyrovnaný do stavu 5:5, ale poté domácí při servisu Jůny získali dva body a zvítězili 15:10.

"Výborně jsme podávali a přihrávali. Oni nás tak často nemohli zastavovat na bloku. Jsem rád, že jsme si na rozdíl od minulé sezony mohli zahrát zlatý tiebreak doma a děkuji fantastickému publiku za vynikající podporu," uvedl Nekola. Letos na jaře se liberecká Dukla probojovala až do závěrečného turnaje Vyzývacího poháru a skončila čtvrtá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články