Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk ve Vršaci vedl o 13 bodů, nakonec o bod prohrál

Vršac (Srbsko) - Basketbalisté Nymburka v 8. kole Jadranské ligy těsně podlehli na půdě Hemofarmu Vršac 85:86, i když do závěrečné čtvrtiny šli s náskokem 13 bodů. Nakonec prohráli po trestných hodech soupeře v poslední vteřině a přišli o šanci poskočit do čelo tabulky právě před srbský celek. V dresu Nymburku se nedařilo americkému křídelnímu hráči Chedu Simmonsovi, tým se však mohl znovu opřít o pivota Aleše Chána hrajícího ve velké formě a rozehrávače Afika Nissima.

Především jejich zásluhou český šampion držel v úvodu kontakt se soupeřem, v jehož dresu hrál výborně jamajský pivot Adolphos Jordan Jerome, který za celý zápas neminul koš a nasbíral 19 bodů, tedy nejvíce v celé sezoně.

Postupem času však začal Nymburk soupeře přehrávat a ve třetí čtvrtině si vypracoval až třináctibodový náskok. O ten v závěrečné části rychle přišel, když od stavu 62:71 nedal čtyři minuty koš a soupeř skóre otočil.

Je nám líto, video expirovalo.
Hemofarm Vršac - ČEZ Basketball Nymburk

I tak byl Nymburk k vítězství blíže. Do poslední minuty šel s tříbodovým vedením a z trestných hodů mohl triumf potvrdit. Nissim však dal v úplném závěru jen jednu šestku, naopak v poslední vteřině byl faulován domácí Miljan Pavkovič a dvěma trestnými hody rozhodl o těsné výhře Vršace.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články