Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Volejbalistky porazily na MS Keňu 3:0 a postupují

Hamamacu - České volejbalistky zakončily základní část mistrovství světa v Japonsku očekávaným vítězstvím 3:0 nad Keňou. Do další fáze turnaje, která se odehraje ve dvou osmičlenných skupinách, si přenesly jednu výhru a dvě porážky. V Nagoji, kde už půjde o postup do semifinále, by se měly po dvou dnech volna od soboty utkat s týmy USA, Německa, Thajska a Kuby. Záznamy utkání českých basketbalistek najdete zde.

Postup ze základní skupiny měly svěřenkyně trenéra Jiřího Šillera jistý už před začátkem utkání, definitivu jim dala výhra Nizozemska nad Portorikem v prvním dnešním duelu v Hamamacu. Mezi nejlepší světovou šestnáctkou byly
české reprezentantky naposledy v roce 1994, kdy deváté místo na šampionátu v Brazílii vybojovala většina stříbrného týmu z brněnského mistrovství Evropy o rok dříve.

Úvod zápasu ale zastihl českou základní sestavu, která o den dříve porazila italské mistryně Evropy, v nedbalkách. Z řady chyb a malého důrazu v útoku vzešlo pětibodové keňské vedení, které český tým zlikvidoval až po druhém technickém oddechovém času.

Šiller: Snažili jsme se šetřit síly

Živelná radost keňských hráček po každém získaném bodu však byla čím dál řidší, druhý set Češky rozhodly hned v zárodku. Už v závěru úvodní sady se na dvorci objevily druhá nahrávačka Jelínková a univerzálka Útlá, posléze kouč poslal do hry i další náhradnice. "Snažili jsme se ušetřit energii a síly na zápasy v další skupině," řekl Šiller. 

Ani ty ale neměly se snaživým protivníkem snadnou práci. Třetí set začal keňským nástupem na 5:1 a misky vah definitivně překlopila až osmibodová česká šňůra. Páté Portoriko a poslední Keňa na turnaji končí, africký celek odjede z šampionátu bez jediného vyhraného setu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články