Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Florbalisty čeká generálka na MS, nominace je už téměř jasná

Praha - Trenér českých florbalistů Tomáš Trnavský už má téměř jasno o konečné nominaci na prosincové mistrovství světa ve Finsku. Oznámí ji mezi turnajem Euro Floorball Tour ve Finsku, který se koná tento týden, a závěrečným soustředěním v Bystřici pod Pernštejnem od 24. do 28. listopadu. Tým se nebude moc lišit od toho, který se od pátku do neděle představí v Espoo. Toho se vedle Česka zúčastní domácí Finsko, Švédsko a Švýcarsko, tedy nejlepší celky světa.

"Nominace na šampionát ve Finsku se oproti současné nominaci nijak zásadně nezmění," nechal se slyšet Trnavský. Tento týden si v zápasech proti Švédsku, Finsku a Švýcarsku ještě otestuje několik hráčů, u kterých si není jistý. Z účastníků minulého šampionátu v Ostravě a Praze z prosince 2008, kteří stále patří do kádru, nejedou do Espoo obránce Milan Garčar, útočník Petr Novotný a Ondřej Fojta. Z posledního zářijového turnaje v Polsku chybějí i zadáci Michal Kotlas, Michal Podhráský a forvard Radim Křenek. "Kluci, kteří zůstali doma, jsou pořád součástí kádru a selekce přijde až po Euro Floorball Tour," doplnil Trnavský.

Milan Fridrich, kapitán českého týmu:

"V současné chvíli jsme schopni hrát více na balonku, jsme schopni více tvořit, jsme schopni vytvářet tlak, abychom mohli dotahovat zápasy."

Jasno je na pozicích gólmanů kvůli zranění Jana Baráka z Chodova, který si na konci října při fotbale vykloubil palec na ruce a je na dva měsíce mimo hru. Z tria kandidátů tak už nyní mají jistotu Tomáš Kafka a David Rytych. "Je veliká škoda, co se Honzovi stalo. Musíme se rozhodnout, koho pozveme ještě na soustředění, abychom měli v záloze další brankáře pro případ zranění," podotkl Trnavský.

Zatímco před domácím šampionátem v roce 2008 trenér Zdeněk Skružný už nahlášenou nominaci na Mezinárodní florbalovou federaci ještě v době závěrečného soustředění tajil, nyní o ní dvacítka vyvolených bude mít jasno předem. "Na soustředění pojede dvacet hráčů do pole a čtyři gólmani. Hráči budou mít o nominaci jasno a doplníme náhradníky jen pro případ zranění," dodal Trnavský.

Nominace českých florbalistů na Euro Floorball Tour v Espoo:

Brankáři: Tomáš Kafka (Tatran Střešovice), David Rytych (Josba/Fin.).

Obránci: Marek Deutsch (Tatran Střešovice), Jan Jelínek (1. SC Vítkovice), Štěpán Slaný (Mladá Boleslav), Adam Štegl (JM Chodov), Pavel Brus (Nokia/Fin.), Tomáš Chrápek (UHC Grünenmatt/Švýc.), Aleš Jakůbek (Grasshopper Curych/Švýc.).

Útočníci: Milan Fridrich, Martin Richter (oba Tatran Střešovice), Radek Sikora, Daniel Šebek (oba UHC Grünenmatt/Švýc.), Matěj Jendrišák (JM Chodov), Milan Tomašík (1. SC Vítkovice), Radim Cepek (Grasshopper Curych/Švýc.), Martin Ostřanský (UHC Alligator Malans/Švýc.), Vojtěch Skalík (HC Rychenberg/Švýc.), Tomáš Sladký (Koovee/Fin.), Aleš Zálesný (Warberg IC/Švéd.).

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články