Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

ČT4 SPORT bude vysílat americký univerzitní basketbal

Praha - Sportovní kanál České televize ČT4 SPORT bude poprvé v historii vysílat finále basketbalového univerzitního mistrovství USA (NCAA). Tato soutěž vznikla v roce 1939 a její popularita ve Spojených státech je srovnatelná s NBA. O tom svědčí i skutečnost, že všech 50 000 lístků na finálový zápas je už vyprodáno.

Basketbalisté UCAA
zdroj: google obrázky

Univerzitní sport vůbec je ve Spojených státech sledovaný velmi širokým publikem. Jiří Zídek, první český basketbalista v NBA, který univerzitní mistrovství vyhrál se svou alma mater University of Kalifornia, Los Angeles v roce 1995, vysvětluje, že je to způsobeno nejen vysokou kvalitou hry, ale i věrností absolventů své mateřské škole. Proto i šedesátileté babičky v USA nadšeně fandí týmu školy, kde před čtyřiceti lety studovaly.
 
Univerzitní mistrovství hrají studenti, kterým je mezi 18 a 22 lety. Jistá mladická nevyzrálost je tu vynahrazena prudkostí a vášnivostí. Mistrovství se ve Spojených státech přezdívá "březnové šílenství", protože zde nic není do poslední chvíle jasné. Hraje se systémem na jeden zápas a favorit často vypadne s outsiderem.
             
ČT4 SPORT začne mistrovství vysílat přesně o půlnoci z 5. na 6. dubna a finále uvidíme v noci ze 7. na 8. dubna ve 3:15.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články