Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České volejbalistky odletěly na MS do Japonska s cílem postoupit

Praha - Postoupit ze skupiny mají za úkol na mistrovství světa v Japonsku české volejbalistky, které dnes před polednem odletěly na šampionát z Prahy přes Frankfurt do Tokia. Trenéři Jiří Šiller a Ondřej Marek mají ke splnění cíle k dispozici dvanáctku hráček, která postupně vykrystalizovala v průběhu tříměsíční přípravy.

"Jsme v kompletním složení. Věřím, že se nám postup podaří. Hlavně chceme hrát volejbal, se kterým bude celý tým spokojený," uvedl před odletem Šiller. České volejbalistky se postupně střetnou 29. října s Nizozemskem a v následujících dnech s Brazílií a Portorikem, 1. listopadu mají volný den. V závěrečných dvou zápasech ve skupině je čeká Itálie a Keňa.

"Nizozemsko má momentálně jedno z nejsilnějších evropských družstev, Brazílie je favoritem turnaje, Italky jsou mistryněmi Evropy. Můžeme hrát s každým, k postupu musíme porazit dva soupeře," řekl Šiller. Kapitánka Ivana Plchotová vidí cestu do dalších bojů přes vítězství nad Portorikem a Keňou. "Snad si s nimi poradíme. Ale věříme si i na Nizozemsko. Záleží jen na nás, nemáme co ztratit," uvedla Plchotová. Volejbalistky odehrály v průběhu tří měsíců v přípravě sedmnáct zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Odlet českých volejbalistek

V závěrečných dvou týdnech na soustředění v Brně trénovaly časně ráno, aby se přizpůsobily časovému posunu v Japonsku. "Odvedli jsme maximum. Jsem s výběrem spokojený. Pouze Jelínková a Havelková se potýkaly se zraněním, ale teď už jsme připraveni," dodal Šiller.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články