Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Draci porazili v pátém finále Techniku a mají šestnáctý titul

Brno - Baseballisté týmu AVG Draci Brno porazili v rozhodujícím pátém finálovém utkání extraligy Techniku Brno vysoko 9:2, celou sérii vyhráli na zápasy 3:2 a získali šestnáctý titul v řadě. Technika sice v prvním nedělním utkání ještě stačila finále zdramatizovat, když ve čtvrtém finále zdolala Draky po tuhém boji 2:1 a srovnala sérii na 2:2, o několik hodin později už ale v rozhodujícím duelu nedokázala čelit drtivému tlaku soupeře.

"Čekal jsem tak vyrovnaný průběh. Tipoval jsem výsledek 3:1 nebo 3:2. Dvakrát jsme porazili Murphyho, ale dvakrát jsme prohráli s dalším americkým nadhazovačem Caugheyem. V pátém zápase jsme ale měli více síly a zaslouženě jsme vyhráli," poznamenal trenér Arnošt Nesňal, který byl jako jediný u všech šestnácti titulů Draků.

Martin Schneider

"Myslím si, že z těch šestnácti tohle byla jedna z nejtěžších sérií, co jsme odehráli. Technika byla velmi kvalitní a obtížný soupeř."

Klíčem k úspěchu Draků byl nadhazovač Martin Schneider, který vydržel na kopci sedm směn a na závěr jej vystřídal Wayne Ough. Technika v tomto směru citelně pokulhávala, neboť obě její americké opory se vyčerpaly v dvou předcházejících duelech. Většinu utkání odházel Daniel Mráz, kterého až v poslední směně vystřídal Michal Kočí.

Draci po třech směnách získali uklidňující náskok 4:0, jejich soupeř pak v páté směně snížil na 2:4. Definitivní rozhodnutí padlo v sedmém inningu, kdy unavený Mráz nestačil udržet pálkaře Draků Pavla Budského a Michala Ondráčka. Po jejich odpalech získali Draci další tři body a soupeř definitivně odpadl.

V předcházejícím čtvrtém duelu padly všechny body hned v úvodu utkání. Technika získala dva body v druhé směně, v následující Draci zkorigovali výsledek jedním doběhem. V dalším průběhu už nadhazovači obou týmů Trevor Caughey z Techniky a hostující Petr Minařík žádný bod nepřipustili.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články