Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Volejbalové MS pod palbou kritiky. Rusové i Brazilci vypustili zápas

Catania (Itálie) - Systém mistrovství světa volejbalistů se dostal pod palbu kritiky. Vlnu nevole vyvolaly především porážky Ruska se Španělskem a Brazílie s Bulharskem v osmifinálové fázi turnaje, které byly podle svědků záměrné a vyvolané snahou dostat se do lehčích čtvrtfinálových skupin. Brazilci tak díky prohře budou hrát v Římě s Českem a Německem. Rusové nad Španělskem vedli už 2:0, pak ale trenér Daniele Bagnoli stáhl základní sestavu a poslal na hřiště náhradníky. Za stavu 13:13 v tie-breaku Rusové zcela vypustili obranu na síti a prohráli.

Wej Ťi-čung, předseda FIVB:

"Něco takového nemůžeme akceptovat. Vina není na straně FIVB, ale týmů. To nemělo nic společného s fair play a bude to mít důsledky."

Rusko se tak snažilo vyhnout ve čtvrtfinálové skupině obhájcům titulu z Brazílie, nakonec bude hrát s "přijatelnějšími" soupeři Srbskem a Argentinou. "Nebylo důležité ten zápas vyhrát, ale postoupit," tvrdil Bagnoli. Jenže Brazilci také nechtěli narazit na své kubánské přemožitele ze základní části MS, a tak vypustili sobotní duel s Bulharskem. "Mistři světa i vítězové olympijských her předvedli divadlo, které se na volejbalové scéně vidí málokdy. Styl, jakým se Brazílie postavila k zápasu, budí velké zklamání," napsal český reprezentant Jiří Popelka na webu volleycountry.com/cz.

"Od prvních míčů bylo vidět, že něco není v pořádku. Smeče jejich hvězd končily v bloku nebo daleko za hřištěm. Obzvlášť Giba se propůjčil k trapnému výkonu, za který by se u nás styděl i kadet v okresním přeboru. První dva sety pískot, v třetím setu to již diváci nevydrželi a otočili se zády," poznamenal Popelka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články