Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Favorizované kvarteto na MS basketbalistek počtvrté vyhrálo

Brno - Favorizované basketbalistky Austrálie, Španělska, USA i Ruska se po dni volna v dnešních úvodních utkáních osmifinálových skupin mistrovství světa v Česku znovu jednoznačně prosadily a zajistily si díky čtvrtým výhrám na turnaji postup do čtvrtfinále. Po třetím vítězství jdou dál také Francouzky. V brněnské skupině, kde dnes vysoko zvítězily i Češky nad Koreou, přesvědčivě porazilo Španělsko Japonsko 86:59, ve večerním utkání zdolalo Rusko Brazílii 76:53. V Ostravě si poradily obhájkyně Australanky s Řekyněmi 93:54, Bělorusko podlehlo Francii 48:58 a nakonec USA porazily Kanadu v zámořském derby 87:46.

Španělky hned od úvodních minut nedaly soupeřkám z Japonska, které v sobotu potrápily český tým, nejmenší šanci pomýšlet na úspěch. Po pěti minutách vedly důrazně hrající Evropanky 13:3 a svůj náskok zvyšovaly až na poločasových 23 bodů.

Hlavní silou Španělek bylo útočné i obranné doskakování, ve kterém uplatnily svou výškovou převahu a také přesněji zakončovaly. Japonky se do podkošového prostoru přes důraznou obranu soupeřek často nedostávaly a zakončovaly většinou ze střední vzdálenosti. Což ale na favorizované soupeřky, jejichž hlavní střeleckou oporou byla Sancho Lyttleová s 29 body, nestačilo.



Také Rusky s Brazílií neměly problémy, v poločase vedly už 15 bodů a v klidu dokráčely k výhře, když se do střeleckých statistik zapsaly všechny hráčky kromě jedné. Rovněž Australanky si v ostravské skupině poradily 93:54 s Řekyněmi, které zaostávaly jak v technické vyspělosti, tak hlavně v přesnosti. Australanky se dostávaly snadno do střeleckých pozic, v koncovce vynikaly Lauren Jacskonová a Elizabeth Canbageová, které zaznamenaly shodně po 20 bodech. V řeckém týmu se příliš neprosadila hlavní střelecká opora Evanthia Maltsiová z pražského USK, jež vstřelila devět bodů.

Kanada kladla USA odpor jen v první čtvrtině, Američanky ale postupně získaly jasnou převahu. Jejich nejlepší střelkyní byla rozehrávačka Lindsay Whalenová, další hvězda z USK Praha, se 16 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články