Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Basketbalistky zakončily přípravu prohrou s výběrem USA

Brno - České basketbalistky prohrály v posledním přípravném utkání před čtvrtečním zahájením mistrovství světa v Brně s týmem USA 79:96. Zápas se hrál "za zavřenými dveřmi" v hale univerzitního kampusu v Bohunicích. Nejlepší střelkyní českého týmu byla Tereza Pecková s 22 body. Na lavičce českého týmu se už objevila v civilu po návratu z USA i vítězka WNBA Jana Veselá. Chyběla naopak nemocná Romana Hejdová.

"Zápas splnil, co jsme od něj očekávali. Vyzkoušeli jsme si některé taktické prvky. Nyní už budeme dolaďovat do čtvrtka výkonnost hlavně střeleckými tréninky," řekl asistent trenéra Ivan Beneš.

České hráčky zvládly lépe vstup do zápasu, díky přesnější koncovce vedly 9:6. Potom se však jejich kombinační souhra poněkud zasekla a Američanky zejména zásluhou takřka neomylně střílející teprve devatenáctileté Maye Mooreové rychle otočily na 22:10.

Do poločasu ještě český tým držel krok, po změně stran se už více prosazovaly americké basketbalistky. Vedle Mooreové, která zaznamenala 33 bodů, se prosadila ještě Diana Taurasiová s 13 body.

Česko - USA 79:96 (35:41)

Nejvíce bodů: Pecková 22, Elhotová a Ferančíková po 8, Večeřová 7 - Mooreová 33, Taurasiová 13, Whalenová 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články