Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Trenér Blažek zredukuje kádr pro basketbalové MS

Brno - Ženská basketbalová reprezentace se opět připravuje na mistrovství světa v Brně, kde také sehraje ve středu, čtvrtek a v pátek tři zápasy s Řeckem. Po tom druhém bude současný patnáctičlenný kádr zúžen o další dvě hráčky. Při předchozí redukci na konci srpna družstvo opustily Michaela Zrůstová a Kateřina Zohnová. Trenér Lubor Blažek termín zeštíhlení kádru o den posunul oproti původnímu plánu. "Myslím si, že není kam spěchat," řekl český kouč.

Po zápase si nejprve podle svého zvyku promluví s hráčkami, kterých se bude redukce kádru týkat, a teprve potom svoji volbu zveřejní. S pátým týmem z posledního mistrovství Evropy a účastníkem nadcházejícího MS Řeckem se basketbalistky utkají v hale v Králově Poli. Středeční první duel se odehraje na přání soupeře bez diváků za zavřenými dveřmi.

"Čeká nás velice kvalitní soupeř, který se v poslední době hodně zlepšil. A ještě by měla Řecko posílit americká basketbalistka Katie Douglasová, která by měla dostat řecký pas," dodal Blažek. Řekyně v minulém týdnu na turnaji ve španělském Lugu porazily Francii i Bělorusko. Prohrály ale vysoko s domácím Španělskem, kterému nastřílely pouze 39 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články