Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Češky v předposlední přípravě před ME rozdrtily Chorvatsko

Hradec Králové – České basketbalistky naznačily v předposledním přípravném zápase před domácím evropským šampionátem, že se s nimi bude muset počítat. Chorvatsko přehrály vysoko 75:51. Proti soupeři, který na vrcholném turnaji bude chybět, tým Ivana Beneše v dějišti šampionátu v Hradci Králové ani jednou neprohrával a už v poločase vedl o 21 bodů 42:21. ME se blíží, začíná už za osm dní. Do té doby sehrají Češky se stejnými soupeřkami ještě jeden duel ‒ v pátek za zavřenými dveřmi.

Česko - Chorvatsko
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Divákům se poprvé v českém dresu představila posila ze zámořské WNBA Kia Vaughnová. Americká pivotka, jež má od února české občanství, a opora mistrovského USK Praha dala prvních šest bodů domácího týmu a jen v úvodní čtvrtině jich nashromáždila jedenáct. Celkem v zápase odehrála 16 minut a připsala si 14 bodů.

"Kia je kvalitní hráčka a pod košem si umí udělat pořádně místo. Udala tón hry a ukázala, že když do toho půjdeme takhle od začátku, tak to bude dobré. Ostatní už se pak přidaly a také se chytly," ocenila pivotka Pavla Švrdlíková.

O bod více dala nejlepší střelkyně zápasu a česká kapitánka Kateřina Elhotová. Do hry se dostalo všech dvanáct domácích hráček včetně Karolíny Elhotové, jež vyléčila zraněné koleno z turnaje v Karlových Varech. A pouze Eva Kopecká a Veronika Voráčková se nestihly zapsat mezi střelkyně.

"Je to sice nejvyšší výhra, ale také soupeř, který na mistrovství Evropy hrát nebude. My jsme si ale před začátkem chtěly vyzkoušet herní kombinace v útoku i obraně. Myslím, že to byl dobrý test. Chorvatky jsou tvrdý a agresivní soupeř. My jsme ukázaly, že na takové soupeře hrát umíme," pochvalovala si Švrdlíková.

ČR - Chorvatsko 75:51 (25:15, 42:21, 55:38)

Nejvíce bodů: Kateřina Elhotová 15, Vaughnová 14, Stejskalová, Hanušová a Kulichová po 8 - Miletičová 12, Džankičová 11, Buzovová 7. Fauly: 18:26. Trestné hody: 30/22 - 9/4. Trojky: 3:5. Doskoky: 45:33.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články