Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Paralympionici se vrátili z Londýna plni nadšení

Praha – Jedenáct medailí si přivezli čeští sportovci ze 14. letní paralympiády v Londýně. Výprava přiletěla odpoledne armádním speciálem na vojenské letiště v pražských Kbelích. Sportovce přivítala i předsedkyně poslanecké sněmovny Miroslava Němcová.

Návrat českých paralympioniků z Londýna
zdroj: ČT24

Sportovci přijeli Londýnem nadšeni. "Já mám srovnání, byly to pro mě čtvrté paralympijské hry a musím říct, že byly nejkrásnější," uvedl Jiří ježek, který jako jediný vybojoval nejcennější medaili.

Rozdíly mezi olympiádou a paralympiádou se podle sportovců stále zmenšují. Dokazovali to i fanoušci na londýnských vyprodaných stadionech. "Na stadionu bylo vyprodáno, my tomu nevěřili, ale opravdu bylo vyprodáno a lidé fandili," řekla bronzová ve vrhu koulí Eva Berná.

"Jak přijal Londýn paralympioniky? Úplně stejně jako olympioniky, je pro nás obrovská čest," prohlásil Ježek.

Cenné kovy už teď popohání české medailisty k další práci. "Mě motivovala trenérka, která prohlásila: 'Opovaž se skončit,' takže já musím čtyři roky vydržet," přiznal bronzový plavec Jan Povýšil. "Po zisku zlaté medaile v Londýně sem si řekl, že se na Rio budu chtít připravit," přidal se Ježek.

Paralympionici nashromáždili jednu zlatou, šest stříbrných a čtyři bronzové medaile: dohromady o jednu víc, než kolik přivezli před měsícem olympionici.

 

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články