Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pistorius zlato neobhájil, stěžoval si na soupeřovy protézy

Londýn - Nejsledovanější muž paralympijských her Oscar Pistorius sice ve svém úvodním vystoupení v Londýně zaběhl světový rekord na 200 metrů, ale ve finále pak zlato z Pekingu překvapivě neobhájil.

Oscar Pistorius
zdroj: Getty Images autor: Michael Steele

Rozběhy kategorie T44 na olympijském stadionu vyhrál slavný Jihoafričan, který má amputované obě nohy, v rekordním čase 21,30 sekundy, večer ho však nečekaně o sedm setin porazil Brazilec Alan Oliveira.

"Nebyla to fér soutěž," postěžoval si Pistorius po prohraném finále na soupeřovy protézy. "Je to naprosto směšné, jeho výška kolen je o několik centimetrů výše, než by měla být. Tito kluci se objeví odnikud, aby pak zaběhli neskutečné časy," dodal jihoafrický běžec.

Ten se přitom sám musel vyrovnávat s mnoha ústrkami od soupeřů, kteří si stěžovali, že mu jeho protézy dávají výhodu. Pistorius se narodil bez lýtkových kostí, ale karbonové protézy mu podle odborníků nedávají výhodu a může proto závodit se zdravými atlety. Před necelým měsícem běžel v olympijském závodě čtvrtku a vypadl v semifinále, se štafetou se dostal do finále. V Londýně bude ještě obhajovat zlaté medaile na 100 a 400 metrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články