Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Britka přišla o nohy kvůli teroristům, na paralympiádě bude hrát volejbal

Londýn - Před sedmi lety ještě zdravá slavila, že Londýn vyhrál pořadatelství olympiády. O necelý den později - 7. 7. 2005 - se její život navždy změnil. V metru a v autobusech explodovala série náloží během teroristických útoků na město. Paralympiáda přináší neobyčejné příběhy. Jedním z nich je cesta Britky Martine Wrightové ke sportu handicapovaných a na paralympijské hry.

Při jednom z útoků v londýnském metru před šesti lety zažila opravdovou hrůzu. Její slova popisují, co si z osudného dne vybavuje. "Podívala jsem se nahoru, byly to asi dva metry, a viděla, že všechen ten zprohýbaný kov z konce vagonu mi končí u nohou. A navrchu byla teniska, kterou jsem si právě koupila," popsala zlomový moment života.

I když Martine přišla o obě nohy, zlomit se nedala. Sportovala jako dřív, vdala se a nakonec se zapsala i na výběrové hry pro paralympiky. "Zkusila jsem šerm, basketbal, tenis i lukostřelbu a volejbal v sedě." A právě ten ji oslovil nejvíc. Na paralympiádě tak bude reprezentovat britské barvy s osudovou sedmičkou na hrudi.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články