Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Organizátoři vykázali americké komentátory boxu od ringu

Londýn - Organizátoři z Mezinárodní boxerské asociace (AIBA) vykázali komentátory americké televize NBC z exkluzivního místa poblíž ringu, odkud přihlíželi olympijskému turnaji. Chování novinářů prý rušilo rozhodčí a další funkcionáře.

Box: Spence - Zamkovoj
zdroj: EPA

Komentátoři NBC Bob Papa a Teddy Atlas byli jediní, kdo mohli zápasy sledovat z místa u ringu. AIBA ale organizačnímu výboru her doporučila, aby je přesunul do boxů k ostatním žurnalistům. Americká dvojice ale nabídku odmítla a ExCel center opustila.

"Nabídli jsme jim kabinku na novinářské tribuně, odkud komentují ostatní televize, protože rušili rozhodčí i během duelů, které ani nevysílali. Prohlásili, že už není důvod zůstávat, když jsou všichni Američané ze hry," uvedl mluvčí AIBA Sebastien Gillot.

NBC se proti tvrzení, že komentátoři halu opustili z tohoto důvodu, ohradila. "Jsou to nepřesná tvrzení, ostatní duely pro americké publikum pokryjeme přesně podle plánu," uvedla stanice ve svém prohlášení. Věc prý projedná s Mezinárodním olympijským výborem a vyvrcholení turnaje doprovodí komentářem z newyorského studia.

Televize NBC je oficiálním partnerem MOV a za exkluzivní vysílání dalších čtyř olympijských her do roku 2020 zaplatila 4,38 miliardy dolarů. Během her už byla kritizována za to, že nejsledovanější části programu včetně slavnostního zahájení a finále mužské stovky pouští kvůli inzerci ze záznamu.

Omluvila se už i za to, že krátce po vystoupení dvojnásobné medailistky ve sportovní gymnastice černé pleti Gabby Douglasové zařadila reklamu s opicí cvičící na gymnastickém nářadí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články